Stiri

Sibiu: Primul spectacol de teatru pentru copii cu decor format dintr-o carte pop-up de un metru pătrat


Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu anunţă premiera spectacolului “Kunterbunt” care va avea loc pe 22 ianuarie, acesta fiind primul spectacol de animaţie pentru copii din ţară cu un decor format dintr-o carte pop-up (cu imagini în relief), de dimensiunea de un metru pătrat, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Spectacolul “Kunterbunt” în regia Anei Crăciun Lambru va fi prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, vineri, de la ora 18,00 şi sâmbătă, de la orele 11,00 şi 18,00.

“Kunterbunt deschide un imaginar fabulos prin tehnica animaţiei într-un decor cu decupaje de tip pop-up unic în România. Producţia de la Sibiu prezintă aventurile celui mai frumos peştişor din ocean în încercarea de a-şi recupera prietenii, după ce rămâne singur şi izolat din cauza atitudinii sale egoiste. Exaltant şi muzical, reunind situaţii dintre cele mai comice, cu rechini furioşi şi crabi ce ştiu karate, dar şi pilde pline de gingăşie prin înţelepciunea Caracatiţei, spectacolul deschide un dialog despre generozitate, admiraţie şi prietenie”, se arată în comunicatul Teatrului “Gong”.

Regizoarea a adaptat povestea Peştelui Curcubeu de Marcus Pfister într-o aventură.

“Am adaptat micuţa poveste a Peştelui Curcubeu de Marcus Pfister într-o aventură în toată regula, plină de culoare şi personaje haioase, dar mai ales, plină de învăţăminte, atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor. Micuţul Kunterbunt, peştişorul cu solzi strălucitori, care e absorbit complet de imaginea sa şi nu e dispus să renunţe la nimic, nici măcar la un solz pentru a avea prieteni, are parte de o călătorie iniţiatică presărată cu peripeţii şi momente de înţelegere. La finalul călătoriei cu ajutorul Marii Înţelepte a Oceanului, el descoperă ce înseamnă cu adevărat fericirea. Păpuşile şi set-designul spectacolului – o carte pop-up de 1 metru x 1 metru realizată în premieră într-un spectacol românesc – au fost create de o echipă talentată şi extrem de atentă la detalii, scenografi, ilustratori şi păpuşari. Construcţia elementelor a implicat o muncă imensă de cercetare a materialelor şi a tehnicilor de construcţie. Sperăm ca prin acest spectacol să pornim o serie de proiecte ce implică cercetare şi inovaţie în domeniul teatrului de păpuşi”, a declarat Ana Crăciun-Lambru, în timpul repetiţiilor din 2020.

Angela Paskuy şi Claudia Stuhler articulează tot acest univers, printr-un joc tehnic şi dinamic, ce aduce povestea în faţa publicului de toate vârstele. Producţia spectacolului reuneşte echipa Free Puppet Theatre, ce semnează întreaga scenografie pentru acest proiect, de la păpuşi (Maria Mandea şi Ana Crăciun-Lambru) la costume şi decor (Alexandra Budianu, Elena Iorga şi Paul Budan). Producţia Teatrului “Gong” se bucură, de asemenea, de contribuţia compozitorului Marius Popa, care este la a treia colaborare cu teatrul sibian. Traducerea textului şi a cântecelor din limba română în limba germană a fost asigurată de Ciprian Marinescu şi Frank Weigand.

Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandat celor cu vârsta peste 3 ani.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranţă sanitară.

Preţul unui bilet este de 12 lei, tarif unic cu opţiune flexibilă, pentru a permite anularea locului şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Cererea de anulare a unui bilet flexibil se poate face la sediul teatrului sau prin telefon, dar nu mai târziu cu 15 minute înainte de ora de începere a evenimentului, aşa cum apare aceasta tipărită pe bilet, fără a specifica detalii despre motivul anulării. Rezervarea unui alt loc la un eveniment în următoarele 6 luni, de la data înregistrării celui anulat, este valabilă doar prin prezentarea biletului flexibil în format tipărit. Pentru mai multe detalii, puteţi folosi numărul de telefon 0269 210 906.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei atât în interiorul, cât şi în exteriorul, teatrului. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic. AGERPRES/(AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *