Dezbateri

Scriitoarea Holly Ringland ” Am cunoscut, o mare parte din viață, violența masculină, iar scrierea acestui roman a fost, în egală măsură, lucrul cel mai dificil, dar și cel mai îmbucurător!”


”Florile pierdute ale lui Alice Hart”, romanul de debut al scriitoarei australiene, Holly Ringland apărut la editura Humanitas Fiction, în traducerea Sînzianei Dragoș este o poveste despre dragoste și abuz, despre suferință și pierdere, despre fricile care ne blochează, despre felul în care se prăbușește o lume, pentru a renaște mai luminoasă. Romanul tratează teme precum violența domestică, abuzul psihic și fizic, dar este mai ales o poveste despre vindecare.

La 25 noiembrie, este marcată ziua internaţională pentru încetarea violenţei împotriva femeilor. Statisticile sunt în continuare îngrijorătoare, o femeie din 3 a fost, cel puţin o dată, agresată, de obicei de persoane din anturaj.

Despre abuz și vindecare, despre puterea scrisului și a literaturii Diana Joicaliuc a stat de vorbă cu scriitoarea Holly Ringland.


Foto credit: Gulia ZonzaSursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *