Stiri internationale

Săptămâna știrilor de artă – Smithsonian și alte muzee din SUA se închid în mijlocul creșterii CovidO creștere a cazurilor Covid-19 a dus la închiderea muzeelor în mai multe state din SUA. Smithsonian a anunțat că toate locațiile sale din Washington, DC vor fi închise începând de luni, 23 noiembrie (site-urile sale din New York au fost închise din martie). Tot în DC, Galeria Națională de Artă va fi închisă de sâmbătă, 21 noiembrie. Între timp, toate muzeele din Philadelphia sunt închise din cauza unui mandat la nivelul întregului oraș, iar noile restricții la nivel de stat din Colorado, Illinois, Minnesota și Washington au însemnat închiderea instituțiilor din Midwest și Pacific Northwest.

Fondul de artă a lansat o campanie de crowdfunding pentru a strânge 1 milion de lire sterline pentru muzeele din Marea Britanie. Apelul pentru donații evidențiază provocările grave cu care se confruntă instituțiile care și-au pierdut veniturile ca urmare a pandemiei, atât în ​​timpul închiderilor, cât și când sunt deschise la capacitate redusă. Inițiativa a fost susținută de artiști, inclusiv Lubaina Himid și David Shrigley, care au oferit opere de artă și alte obiecte ca recompense pentru donații.

David Ross, cofondatorul Carphone Warehouse, care în iulie a fost numit președinte al consiliului de administrație al Royal Opera House (ROH), este noul proprietar al picturii Hockney pe care locația a vândut-o la licitație luna trecută. Portretul lui David Webster, pictat în 1971 pentru a marca pensionarea fostului administrator general al ROH, a costat 12,8 milioane de lire sterline (inclusiv taxe) la Christie’s. Acum va reveni la afișare la ROH cu împrumut pe termen lung. Pentru mai multe detalii despre vânzare, consultați Ziarul de artă raport.

Miliardarul dezvoltator imobiliar și colecționar Sheldon Solow a murit la vârsta de 92 de ani. În 1991 a fondat Fundația de Artă și Arhitectură Solow, care oferă granturi pentru inițiative de artă și educație și găzduiește o parte din colecția de artă Solow într-una dintre proprietățile sale din Manhattan – clădirea Solow de pe strada 9 West 57th. Fundația, înregistrată ca non-profit, a fost criticată pentru inaccesibilitatea lucrărilor din colecție; Vaduva lui Solow, artista si designerul Mia Fonssagrives Solow, spune ca planurile sunt in curs de construire a unui muzeu la 9 West 57th Street.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *