Stiri internationale

Săptămâna știrilor de artă – șeful companiei miniere demisionează după distrugerea siturilor sacre australieneA doua cea mai mare companie minieră din lume, Rio Tinto, a anunțat astăzi că directorul executiv al acesteia Jean-Sebastien Jacques și alți doi directori superiori au demisionat după criticile aduse distrugerii a două secțiuni de peșteri ale defileului Juukan din vestul Australiei. Explozia peșterilor ca parte a exploatării minereului de fier a companiei a fost descoperită abia după ce a avut loc în mai – cu aprobarea guvernului, dar împotriva dorințelor proprietarilor tradiționali ai siturilor, oamenii Puutu Kunti Kurrama și Pinikura ( PKKP). Luna trecută, după o revizuire internă, consiliul de administrație Rio Tinto a redus bonusurile directorilor. Parlamentul australian efectuează în prezent o anchetă cu privire la explozia unuia dintre cele mai semnificative situri arheologice ale țării, care dăduse semne de locuire umană continuă timp de 46.000 de ani. Jacques va părăsi compania până la sfârșitul lunii martie 2021 sau când va fi numit succesorul său.

Guvernul francez a anunțat un fond de 2 miliarde EURo sprijinirea sectorului culturii în timpul pandemiei coronavirusului. Finanțarea vine în plus față de 1 miliard de euro deja promis la începutul acestui an. Conform schemei, 614 milioane de euro au fost alocate muzeelor, inclusiv Luvru, Centrul Pompidou și Muzeul d’Orsay, care au înregistrat o scădere dramatică a numărului de vizitatori. Există, de asemenea, bani pentru industria muzicală și teatre și o inițiativă în valoare de 113 milioane EUR pentru a sprijini artiștii emergenți și inițiativele educaționale.

Scaunul Comitetul select al Commons pentru digital, cultură, mass-media și sport a scris cancelarului fiscal solicitând o extindere a schemei de foraj pentru lucrătorii din sectoarele artelor și agrementului. Avertizând că, în comparație cu alte sectoare, mai mult de jumătate dintre acești lucrători sunt încă în deplasare, deputatul conservator, Julian Knight, a susținut că, fără o astfel de prelungire, „nu numai că vor urma concedieri în masă, ci ne putem aștepta ca multe organizații culturale să iasă de afaceri, să nu mă mai întorc niciodată ‘.

Vinerea trecută ta anunțat el Tate a tăiat legăturile cu Anthony d’Offay. Miscarea vine la mai bine de doi ani după ce au fost aduse acuzații de hărțuire sexuală și comportament inadecvat împotriva colecționarului și a dealerului pensionar. Muzeul urmează să returneze lucrări împrumutate de d’Offay și să-și scoată numele din clădire.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *