Stiri internationale

Săptămâna știrilor de artă – restricțiile continue înseamnă o redeschidere parțială pentru muzeele europeneOdată cu încheierea celei de – a doua faze a blocărilor naționale în întreaga Europă, redeschiderea muzeelor va continua într-un ritm inegal. În Marea Britanie, când un blocaj de o lună în Anglia se încheie la 2 decembrie, muzeele din Tier 3 nu se vor redeschide, în timp ce cele din zonele Tier 2, cum ar fi Londra și Liverpool. Muzeele din Irlanda de Nord sunt închise până la 11 decembrie, în timp ce instituțiile din Țara Galilor și Scoția au rămas deschise în ultima lună. În Franța, galeriile de artă se pot redeschide din acest weekend, dar muzeele trebuie să aștepte până la 15 decembrie, iar redeschiderea lor depinde de o scădere a ratei infecțiilor cu coronavirus. Între timp, în Germania, restricțiile vor continua până cel puțin pe 20 decembrie.

președinte al comitetului olandez pentru arta prădată de naziști a demisionat. Alfred Hammerstein, care a fost șef al Comitetului olandez pentru retrocedări din 2016, a anunțat că demisia sa va intra în vigoare de la 1 decembrie – cu o săptămână înainte de publicarea unui raport guvernamental, luând în considerare gestionarea cererilor de către comitet.

Muncitori la Muzeul de Arte Frumoase din Boston au votat pentru a forma o uniune. După o campanie de un an, angajații au votat de la 133 la 14 pentru a se alătura United Auto Workers. New York Times raportează că muzeul, care s-a opus acestei mișcări, dar nu a întreprins nicio acțiune legală pentru a o opri, contestă dreptul a aproximativ 40 de angajați la aderare.

Directorul Bienala Liverpool a demisionat după un dezacord cu consiliul de administrație al organizației. Într-o declarație către Ziarul de artă, Fatoș Üstek spune: „Problemele de guvernanță cu o lipsă de claritate a rolurilor și responsabilităților și a proceselor care nu sunt urmate, luate împreună, mi-au făcut rolul de nesuportat.” Doi administratori, artista Fiona Banner și avocatul Jon Sharples, au demisionat, de asemenea, în sprijin. O declarație ulterioară a Bienalei de la Liverpool a citat problemele de management și a anunțat numirea unui director interimar, Samantha Lackey.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *