Stiri internationale

Săptămâna știrilor de artă – primarul francez de extremă dreapta redeschide muzee în sfidarea închiderii CovidPrimarul din Perpignan, Louis Aliot, are rdeschisă patru muzee municipale în orașul sudic francez, în sfidarea restricțiilor naționale Covid-19. Primarul, care este liderul adjunct al partidului de extrema dreaptă Raliul Național, a emis un decret de redeschidere a muzeelor ​​luni 9 februarie; prefectura poliției locale a depus prompt o moțiune pentru blocarea ordinului. O ședință sumară va avea loc la tribunalul administrativ din Montpellier pe 15 februarie.

J. Paul Getty Trust a lansat un fond de 38,5 milioane de dolari pentru a sprijini organizațiile de artă non-profit din Los Angeles. Fondul de recuperare a artelor din LA, care reunește contribuții atât din partea finanțatorilor locali, cât și a celor naționali, este un răspuns la impactul financiar devastator al pandemiei Covid-19, într-un oraș în care muzeele și multe alte locații nu au mai putut redeschide din martie 2020. Fondul speră să atragă alți donatori pentru a mări fondul la 50 de milioane de dolari, care urmează să fie distribuiți sub formă de subvenții care vor fi anunțate în această primăvară.

Neil Benezra, director Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, demisionează după 19 ani la conducerea instituției. Vorbind către New York Times, Benezra a spus că „este timpul potrivit pentru a începe planificarea succesiunii noastre”. SFMOMA s-a confruntat cu un an provocator, cu închideri din cauza pandemiei și a controverselor cu privire la modul în care muzeul gestionează ceea ce angajații săi au descris drept inegalități structurale în jurul rasei; Benezra a spus că decizia sa „nu are absolut nimic de-a face cu” aceasta din urmă. Benezra va rămâne pe poziție până când va fi numit un nou director.

Primarul Londrei Sadiq Khan are a numit membrii a unui nou Comisia pentru diversitate în domeniul public. Primăria a descris rolul comisiei ca fiind „de a îmbogăți și de a adăuga actualului tărâm public și de a oferi consiliere cu privire la modalități mai bune de a crește înțelegerea publicului în spatele statuilor existente, numele străzilor, numele clădirilor și memorialele” – nu „de a prezida îndepărtarea statuilor ‘. Panoul de 15 membri include actorul Riz Ahmed, directorul galeriei Chisenhale Zoé Whitley și Robert Bevan, critic de arhitectură pentru Evening Standard.

Directorul executiv al Royal British Columbia Museum, Jack Lohman, a demisionat după o investigație privind rapoartele de personal despre rasism și discriminare la instituție. Ancheta, desfășurată de Agenția pentru Serviciul Public din Columbia Britanică, a fost lansată ca răspuns la pretențiile de „discriminare absolută, privilegii de alb, agresiune și micro-agresiuni” formulate de fostul șef al colecțiilor indigene și repatriere ale muzeului, Lucy Bell, care și-a prezentat demisia în iulie anul trecut. Lohman, care s-a alăturat RBCM în 2012, va fi înlocuit de CEO-ul interimar Daniel Muzyka.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *