Stiri internationale

Săptămâna știrilor de artă – muzeele din Marea Britanie se pot redeschide după 4 iulieRezumatul actualizat periodic al celor mai bune știri de artă din săptămână

Muzeele și galeriile din Marea Britanie va fi capabil să deschidă după 4 iulie, în cea mai recentă relaxare a măsurilor de blocare. Directorii a șase muzee naționale, inclusiv Tate și National Gallery, au emis marți o declarație spunând că au salutat anunțul guvernului, deși singurul muzeu național care a stabilit o dată este în prezent Colecția Wallace (15 iulie). Alte muzee și galerii care au anunțat când intenționează să redeschidă includ Galeria Whitechapel (mijlocul lunii iulie), Serpentine Galleries (o redeschidere treptată din 4 august) și Hepworth Wakefield (1 august).

Duminică, Muzeul American de Istorie Naturală a anunțat că va elimina statuia ecvestră a lui Theodore Roosevelt care stă la intrarea sa. Statuia, care înfățișează un bărbat nativ american și african care stă pe ambele părți ale Roosevelt, a fost în vigoare din 1940. În ultimii ani, grupuri precum Decolonize This Place au militat pentru eliminarea statuii. Declarația muzeului a recunoscut că statuia „comunică o ierarhie rasială pe care Muzeul și membrii publicului l-au găsit de mult tulburători”. Biroul primarului din New York a declarat pentru CNN că susține cererea muzeului de a înlătura „această statuie problematică”.

Luni, curatori la Muzeul Solomon R. Guggenheim a trimis o scrisoare echipei de conducere a muzeului criticând inegalitățile rasiale la muzeu și solicitând reforme. New York Times raportează că scrisoarea, semnată de „Departamentul curatorial”, descrie instituția ca „un mediu de lucru inechitabil care permite rasismul, supremația albă și alte practici discriminatorii”. Scrisoarea a evidențiat tratamentul lui Chaédria La Bouvier, curatorul invitat al expoziției Basquiat în 2019 pentru critici speciale. Richard Armstrong, directorul muzeului, a emis o declarație spunând: „Personalul nostru curatorial este esențial pentru Guggenheim și ascultăm”.

Un curator pensionar de la Luvru se numără printre cinci persoane arestate săptămâna aceasta în cadrul unei anchete privind vânzarea antichități jefuite. Ziarul de artă citează o sursă legală care afirmă că și un angajat al Pierre Bergé & Associés este unul dintre arestați. Se spune că ancheta se referă la obiecte jefuite din Egipt, Siria și Yemen, precum și părți din Libia aflate sub controlul Statului Islamic.

Muzeul de Artă Philadelphia își reduce personalul cu mai mult de 20%, relatează Philadelphia Inquirer. Miercuri, muzeul și-a informat angajații că va pierde 100 de membri ai personalului din cauza ședințelor și a concedierilor voluntare. Forajele vor începe pe 6 iulie, iar înghețarea angajării va intra în vigoare imediat. Concedierile pot fi necesare în septembrie, dacă nu se realizează suficiente reduceri prin acorduri voluntare. Luna trecută, două treimi din personal au votat pentru a forma un sindicat, o mișcare care nu este recunoscută de conducerea muzeului.

Muzeul Metropolitan de Artă intenționează să se deschidă pe 29 august. Dacă reducerea treptată a blocării în New York se desfășoară fără probleme, muzeul ar putea fi deschis chiar mai devreme, pe 20 iulie. Daniel H. Weiss, președintele Met, a spus „Siguranța personalului și a vizitatorilor noștri rămâne cea mai mare preocupare a noastră”. Cloistele Met se vor deschide la scurt timp după muzeul principal, New York Times raportează, dar site-ul Met Breuer nu se va redeschide înainte ca clădirea să treacă la Colecția Frick în august.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *