Stiri internationale

Săptămâna știrilor de artă: galeriile și casele de licitații din Marea Britanie vor fi redeschise la 1 iunieGuvernul britanic a fost de acord să clasifice galerii și case de licitații ca „întreprinderi cu amănuntul neesențiale”, permițându-le astfel redeschiderea în a doua fază a ridicării restricțiilor de blocare, planificată în prezent după 1 iunie. Ziarul de artă rapoarte că asociațiile comerciale de artă, inclusiv LAPADA și Federația Britanică a Pieței de Artă (BAMF), au făcut presiuni asupra guvernului pentru orientări privind revenirea în siguranță la muncă.

Thomas Sokolowski, directorul Muzeului de Artă Zimmerli de la Universitatea Rutgers, a murit la vârsta de 70 de ani. Pe parcursul unei cariere distinse, Sokolowski a fost curator șef al Muzeului Chrysler din Norfolk, Virginia și director al Galeriei de Artă Gri din NYU, unde a organizat spectacole inovatoare care răspundeau crizei SIDA. El a fost, de asemenea, co-fondator al organizației Visual AIDS, care a sprijinit artiștii HIV-pozitivi și munca lor. În perioada 1996–2010, a fost directorul Muzeului Andy Warhol din Pittsburgh.

Președintele diviziei globale de arte plastice Sotheby, Allan Schwartzman, pleacă de la casa de licitații. Arts Agency, firma de consultanță pe artă pe care a fondat-o împreună cu Amy Cappellazzo, a fost achiziționată de Sotheby’s pentru 50 de milioane de dolari în 2016. Schwartzman va păstra un rol de consultanță în timp ce lucrează la propriile sale proiecte.

Joia Fotografie Londra, care urma să se deschidă săptămâna aceasta, a anunțat noi date și o nouă locație. Târgul anual de fotografie va avea loc în perioada 7-11 octombrie la Gray’s Inn Gardens, dar speră să se întoarcă la Somerset House în 2021. Shirin Neshat rămâne Maestrul în fotografie din acest an și o expoziție solo a operei sale va fi expusă în timpul și pentru trei. săptămâni după eveniment.

După doar patru luni în post Ministrul culturii austriece, Ulrike Lunacek, a demisionat după ce a fost criticat pe scară largă pentru lipsa de sprijin a guvernului pentru sectorul artelor de la începutul crizei coronavirusului. Într-o emisiune televizată, Lunacek a spus că „face loc pentru cineva care, sperăm, poate realiza mai mult decât am în această situație de criză”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *