Stiri internationale

Săptămâna știrilor de artă – Florida face ca răsturnarea unei statui să fie o infracțiuneLuni, guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a semnat „Legea privind combaterea tulburărilor publice” în lege. Conform prevederilor noii legi, orice persoană care dăunează „în mod intenționat și rău intenționat” unui memorial sau unei alte proprietăți istorice poate fi acuzată de o infracțiune de gradul al treilea, condamnată la o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare. Răsturnarea sau distrugerea unui monument va duce la o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Legea, care este destinată reducerii revoltei, definește un memorial ca orice „onorează sau relatează serviciul militar din orice trecut sau prezent”, precum și „serviciul public” al oricărui rezident al Statelor Unite. Un studiu din 2020 a numărat cel puțin 54 de memorialuri confederate care încă se află în Florida. DeSantis a spus că „ia o poziție lipsită de scuze pentru statul de drept și siguranța publică”. Capitolul din Florida al Uniunii Americane pentru Libertăți Civile (ACLU) a numit legea „rasistă, neconstituțională și antidemocratică, simplă și simplă”.

Muzeele din toată Germania urmează să se închidă de mâine, după ce Parlamentul german a votat pentru o „frână de urgență” la începutul acestei săptămâni. Ziarul de artă raportează că votul înlocuiește un set de măsuri care au variat de la stat la stat. Muzeele trebuie să se închidă acum dacă numărul mediu de cazuri de coronavirus pe o perioadă de șapte zile depășește 100 la 100.000 de rezidenți timp de trei zile consecutive. Vânzările cu amănuntul neesențiale, inclusiv galeriile de artă comercială, vor putea fi deschise în continuare dacă rata este cuprinsă între 100 și 150 la 100.000, dacă vizitatorii rezervă intervale de timp și au un test de coronavirus negativ din ultimele 24 de ore. Directorul Gallery Weekend Berlin, care urmează să se desfășoare în perioada 30 aprilie – 2 mai, a spus: „Urmărim cu atenție rata incidenței”.

Oficiali de stat și federali din Maryland au confirmat descoperirea locului cabinei unde Harriet Tubman, cel mai cunoscut dirijor al căii ferate subterane, a trăit în vârstă tânără. Istoricii au căutat locația cabinei de două decenii, dar a fost descoperirea întâmplătoare a unei monede datând din 1808, anul în care părinții lui Tubman s-au căsătorit, ceea ce i-a determinat pe arheologi să confirme locația. Descoperirea a fost anunțată marți la Centrul de vizitatori al metroului Harriet Tubman. O săpătură mai completă a sitului va avea loc vara și, în cele din urmă, va deveni parte a Harriet Tubman Underground Railroad Byway, o unitate de 125 de mile care include mai mult de 30 de situri legate de viața și moștenirea lui Tubman.

Muzeul Peabody Essex (PEM) în Salem, Massachusetts a numit-o pe Lynda Roscoe Hartigan drept următorul său director. Hartigan, care va fi prima femeie directoră a muzeului, a servit în ultimul an ca director adjunct pentru colecții și cercetare la Royal Ontario Museum din Toronto. Ea are o asociere de lungă durată cu PEM, fiind curatorul său șef din 2003 până în 2016, când a fost promovată la funcția de director adjunct și a ajutat la supravegherea extinderii muzeului în 2019. Hartigan a spus într-o declarație: „Sunt pasionat să mă asigur că PEM salută toți oamenii pentru a explora umanitatea noastră comună prin puterea artelor și a expresiei culturale. ‘

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *