Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Whitney anulează „Acțiunile colective”Marți, Muzeul de Artă Americană Whitney în New York a anulat o expoziție planificată a operelor de artă create în ultimele luni „ca răspuns la pandemia Covid-19 și la mișcarea Black Lives Matter”, după obiecțiile unor artiști ale căror lucrări trebuiau să fie incluse în spectacol. Expoziția, intitulată „Acțiuni colective: intervenții ale artiștilor într-un moment de schimbare”, avea să conțină lucrări, dintre care multe au fost realizate de artiști negri, care au fost vândute ca ediții cu preț redus pentru a strânge fonduri pentru ajutor reciproc sau distribuite gratuit către promovarea cauzelor justiției sociale. Unii dintre artiști i-au criticat pe Whitney pentru că nu au căutat consimțământul pentru includerea operelor lor și nici nu au oferit compensații pentru expunerea lor, precum și pentru modul în care muzeul a făcut achiziții. Într-o declarație, curatorul Farris Wahbeh și-a cerut scuze pentru „furia și frustrarea pe care le-a provocat expoziția”, explicând că lucrările au fost achiziționate pentru colecțiile speciale ale muzeului – o arhivă de cărți de artiști, ediții și efemere găzduite în biblioteca sa – și promisiune să „studiem și să analizăm în continuare modul în care putem colecta și expune mai bine un astfel de material în viitor.

Zeci de galerii au scris organizatorilor Târgul de artă din Dallas cerându-i să ramburseze o „parte substanțială” din taxele plătite de expozanți la ediția din acest an a târgului, care a fost inițial amânată din aprilie până în octombrie și a fost anulată cu totul la începutul acestei luni. Scrisoarea, Rapoartele Artnews, are 34 de semnatari, printre care Galerie Lelong (New York), Richard Saltoun (Londra) și Barry Whistler Gallery (Dallas). Expozanții au criticat decizia organizatorilor târgului de a oferi credit contra plată pentru participarea la edițiile viitoare, spre deosebire de rambursările oferite pentru alte târguri anulate, inclusiv Frieze și Art Basel. Într-o declarație Dallas Art Fair a descris această comparație cu cele două târguri mult mai mari drept „greșită” și a spus că „nu se află în situația financiară de a emite rambursări în numerar dealerilor noștri”.

Artistul Heinz Frank a murit la vârsta de 81 de ani. Frank a studiat arhitectura la Academia de Arte Frumoase din Viena în anii 1960, urmând cursuri cu celebrul arhitect modernist Ernst Plischke. Din 1971, Frank și-a expus lucrările eclectice în numeroase expoziții, în special la Viena; a lui opera de arta include sculpturi, desene, picturi și exemple ocazionale de mobilier și amenajări interioare, adesea aranjate în instalații care prezintă și poeziile artistului. O selecție de tipărituri ale desenelor sale de arhitectură din anii 1970–90 este în prezent vizibilă la Bienala de la Riga.

Un bărbat de 20 de ani, Shakeel Massey, a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru daune penale după ce a pledat vinovat de atacarea unui Pictura Picasso la Tate Modern. Pictura din 1944, intitulată Bustul unei femei, a suferit daune semnificative după ce a fost lovit în mod repetat, provocând ruperea pânzei. Într-o declarație, Tate, care a prezentat încă din 2011 lucrarea cu împrumut pe termen lung dintr-o colecție privată, a declarat că pânza este în prezent în curs de „o perioadă de conservare”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *