Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Tate va face a doua rundă de reduceri de locuri de muncăTate a anunțat că va realiza un a doua rundă de concedieri, la doar câteva luni după ce a tăiat 295 de locuri de muncă în ramura sa comercială, Tate Enterprises, din cauza pierderilor suferite de Covid-19. Într-o declarație comună, directorul Tate, Maria Balshaw și directorul operațional Vicky Cheetham, spun că instituția se așteaptă să fi pierdut 56 de milioane de lire sterline din venituri generate pe parcursul acestui an. Reducerile planificate de locuri de muncă își vor reduce forța de muncă cu 12% – echivalentul a 120 de posturi cu normă întreagă – pentru a face economii de 4,8 milioane de lire sterline. O schemă de concediere voluntară a fost lansată „în toate departamentele și la toate nivelurile”, cu posibilitatea concedierilor obligatorii dacă nu sunt prezenți suficienți membri ai personalului.

Irina Antonova, președintele și fostul director al Muzeului de Stat de Arte Frumoase Pușkin, a murit la vârsta de 98 de ani. Istoricul de artă născut la Moscova a început să lucreze la Pușkin în 1945, ridicându-se la rangul de regizor până în 1961. Una dintre cele mai mari realizări ale sale a fost introducerea artei occidentale în publicul sovietic – scoaterea din seifuri a tablourilor ascunse de mult ale maeștrilor europeni și negocierea împrumuturi de piese de renume mondial precum Mona Lisa, care a fost expus la muzeu în 1974. În timp ce a fost forțată să renunțe la rolul său în 2013, Antonova a rămas o prezență familiară în timpul mandatului său de președinte al Pușkinului; actuala directoră a muzeului, Marina Loshak, a scris într-o declarație despre modul în care predecesorul său a vizitat instituția căreia i-a dedicat cariera „aproape în fiecare zi” că este deschisă.

Acționarii Grupul MCH, compania-mamă a Art Basel, au a aprobat o afacere pentru ca firma de investiții a lui James Murdoch să achiziționeze o participație de 49% la compania de evenimente. Lupa Systems urmează să investească până la 80 de milioane de dolari (75 milioane de dolari SUA) în Grupul MCH. Acordul, care a fost anunțat pentru prima dată în iulie, a fost amânat până acum din cauza opoziției acționarilor cu privire la o clauză care permite Lupa Systems să achiziționeze participația fără a face o ofertă publică; termenii au fost ulterior revizuiți pentru a permite investitorilor existenți să își crească acțiunile și noilor investitori să cumpere.

Un a fost publicată o scrisoare deschisă solicitând instituțiilor publice să înlăture numele arhitectului Philip Johnson din „orice titlu de conducere, spațiu public și onorific de orice formă”. Scrisoarea, care a fost semnată până acum de peste 40 de artiști, arhitecți și cadre universitare, a fost coordonată de Johnson Study Group, un colectiv anonim dedicat reexaminării moștenirii lui Johnson. Scrisoarea citează „punctele de vedere și activitățile supremaciste albe documentate pe scară largă” ale arhitectului american, care în 1932 a devenit primul șef de arhitectură și design al Muzeului de Artă Modernă. MoMA este una dintre instituțiile adresate în mod special în scrisoare, împreună cu Școala Absolventă de Design Harvard; Numele lui Johnson apare atât în ​​titlul curatorului principal de arhitectură și design al muzeului, cât și pe una dintre galeriile sale de expoziție.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *