Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – spectacolul Philip Guston amânat pentru 2024Într-o declarație comună lansat luni, dar nu raportat pe scară largă până mai târziu în săptămână, cele patru muzee care urmează să găzduiască un Retrospectiva Philip Guston a anunțat că întârzie spectacolul până în 2024: „Amânăm expoziția până la un moment în care credem că mesajul puternic al justiției sociale și rasiale care se află în centrul operei lui Philip Guston poate fi interpretat mai clar”. Artnews raportează că un purtător de cuvânt al Galeriei Naționale de Artă din Washington, DC, unde expoziția urma să se deschidă în iulie 2021, a arătat îngrijorarea organizatorilor cu privire la imaginile membrilor Ku Klux Klan din unele dintre lucrările lui Guston. Celelalte locuri ale muzeului sunt Tate Modern, MFA Boston și MFA Houston. Mark Godfrey, curator al emisiunii Tate Modern, a pus sub semnul întrebării decizia într-o postare pe Instagram (nu mai este disponibilă, dar este raportată în Ziarul de artă și în alte părți): „Este de fapt extrem de favorabil pentru spectatori, despre care se presupune că nu pot aprecia nuanța și politica operelor lui Guston.” Fiica lui Guston, Musa Mayer, a lansat, de asemenea, o declarație în care spune, despre lucrările în cauză: „Tatăl meu a îndrăznit să dezvăluie culpabilitatea albă, rolul nostru comun în permiterea terorii rasiste la care a fost martor încă din copilărie, când a defilat Klanul. deschis de mii […] Pericolul nu constă în privirea la opera lui Philip Guston, ci în privirea în altă parte.

Un s-a ajuns la un acord în disputa asupra moșiei de Robert Indiana. Fundația Morgan Art, care deține drepturile de autor asupra operei artistului, și Fundația Star of Hope, care este singurul beneficiar al averii sale, au ajuns la o soluționare extrajudiciară. Detaliile nu au fost făcute publice, dar un avocat al Fundației Morgan Art a confirmat că cei doi vor lucra împreună „în ceea ce privește o serie de proiecte diferite, inclusiv catalogul artistului raisonné, întreținerea site-ului web al artistului, promovarea și fabricarea și vânzarea operelor editate ale artistului ‘.

Curtea federală din Manhattan a taxat doi negustori de antichități – Erdal Dere, proprietarul galeriei de antichități din Manhattan Fortuna Fine Arts Ltd și partenerul său de afaceri Faisal Khan – cu fraudă prin utilizarea înregistrărilor de proveniență falsă pentru a vinde antichități. Dealerii se confruntă fiecare cu două capete de acuzare de înșelăciune, care au fiecare o pedeapsă cu închisoarea maximă de 20 de ani, iar Dere este, de asemenea, acuzat de furt de identitate agravat, care presupune doi ani de închisoare obligatorie. În 2018, biroul Manhattan DA a confiscat o veche navă de teracotă etruscă, Hare Aryballos (c. 580-560 î.Hr.), de la Fortuna Fine Arts din cauza preocupărilor legate de licența sa de export din Italia.

În ultimele târguri de artă care urmează să fie amânate, ARCO Madrid – urmează să aibă loc la sfârșitul lunii februarie – a anunțat că cea de-a 40-a ediție va avea loc acum în iulie 2021. Târgul de artă din Londra a decis, de asemenea, să nu continue în ianuarie anul viitor și va anunța planuri alternative în viitorul apropiat.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *