Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Spania oprește un suspect Caravaggio să părăsească țaraGuvernul spaniol a interzis exportul pe o pictură atribuită cercului lui Jusepe de Ribera pe motiv că ar putea fi de Caravaggio. Lucrarea urma să fie vândută joi (8 aprilie) de casa de licitații Ansorena din Madrid. Ministerul culturii spaniole a oprit pe Încoronarea Spinilor miercuri, după ce experții de la Prado au spus că există „suficiente dovezi stilistice și documentare” pentru a ridica posibilitatea autorului lui Caravaggio. Un purtător de cuvânt al Ansorena a spus: „Diferiti experți studiază imaginea pentru a stabili cine a pictat-o”. Pictura, care avea o estimare de 1.500 de euro, ar fi în valoare de zeci de milioane în plus dacă se confirmă atribuția lui Caravaggio.

asociația galeriilor de artă franceze (CPGA) este dând în judecată guvernul peste ultima rundă de restricții asupra coronavirusului în care galeriile trebuie să se închidă, dar casele de licitații pot rămâne deschise. Într-o audiere în fața Consiliului de Stat de ieri, asociația comercială a susținut că ar trebui să li se permită deschiderea galeriilor și că normele actuale le pun într-un dezavantaj direct al concurenței. Mai mult, companii precum librăriile și magazinele de discuri pot continua să tranzacționeze. Președintele CPGA și-a exprimat pesimismul față de caz Știri Artnet„Ne-am confruntat cu un ministru al sănătății care nu înțelege sectorul nostru și despre care ați putea spune că disprețuiește acest lucru”. Cazul continuă astăzi, ministrul sănătății urmând să depună mărturie, iar instanța se va pronunța săptămâna viitoare.

Sâmbătă, 22 de mumii ale regilor și reginelor din Egipt și 17 sarcofage au fost transportate de la Muzeul Egiptean din centrul orașului Cairo la noua lor casă din Muzeul Național al Civilizației Egiptene. Mumii și sicriele vor fi afișate în Sala Regală a Mumiilor, care va fi deschisă pe 18 aprilie. Spectacolul, supranumit „parada de aur a faraonilor” de către organizatori, a fost transmis în direct la televiziunea de stat și a prezentat o trupă de marș, salut de armă și spectacole ale unor artiști egipteni cunoscuți. Locuitorii din centrul orașului Cairo au fost însă ținuți departe de procesiune de prezența poliției și a barierelor mari. Citiți mai multe despre parada mumiei de Apollocorespondent la Cairo.

Frieze Los Angeles este anulat anul acesta din cauza restricțiilor în curs de desfășurare a coronavirusului și a disponibilității limitate a locurilor din oraș. Târgul a fost amânat din februarie până în iulie, dar planurile evenimentului au trebuit abandonate din cauza lipsei de spațiu la sediul său normal din Paramount Picture Studios. Evenimentul va reveni în februarie, dar va avea loc într-o locație de lângă Hotelul Beverly Hilton. Un purtător de cuvânt al Frieze spune: „Cu doar zece luni până la datele din 2022, am luat decizia de a ne concentra pe planificarea târgului de anul viitor […]. ‘

În alte știri din SUA, TEFAF a anunțat că anulează ediția de toamnă de la New York, care s-a concentrat pe arta istorică și antichități. Charlotte van Leerdam, director general al TEFAF, a subliniat angajamentul târgului față de evenimentul său modern și contemporan care are loc în New York în primăvară: „În timp ce TEFAF Maastricht va continua să promoveze 7.000 de ani de istorie a artei, așteptăm cu nerăbdare să găzduim Modern și târguri contemporane din New York pentru anii următori. ‘

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *