Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – senatorul blochează muzeele Smithsonian Latino și femeileMike Lee, senatorul senior pentru statul Utah, a votat joi împotriva unei perechi de proiecte de lege pentru a crea două noi muzee Smithsonian de istorie latino și feminină. După două decenii de campanie, proiectele de lege au trecut în Camera Reprezentanților la începutul anului, cu sprijinul ambelor părți. Senatorul Lee, totuși, a votat împotriva lor pe motiv că muzeele propuse și accentul pus pe „americanismul cratimat” ar spori diviziunile sociale din Statele Unite: „Așa-numita teorie critică care stă la baza acestei mișcări nu celebrează diversitatea – ea armează diversitatea. ‘ Senatorul a sugerat ca ambele instituții să fie încorporate în muzeele Smithsonian existente. Friends of the American Latino Museum și-a exprimat hotărârea de a-și continua eforturile: „Suntem gata să ne continuăm eforturile pentru această importantă piesă lipsă din țesătura națiunii noastre”.

Un raport guvernamental a criticat Comitetul olandez de retrocedări pentru politica sa de „echilibru de interese”, care cântărește preocupările reclamanților și familiilor acestora față de cele ale muzeelor ​​care dețin lucrările pe care le revendică. Publicat luni – la o săptămână după ce președintele comisiei și-a dat demisia – raportul afirmă că această politică, care a fost urmată încă din 2012, „a afectat, în unele cazuri, urmărirea justiției și repararea juridică”. Îndemnând grupul de restituire să dezvolte o atitudine „mai empatică” și „mai puțin formalistă”, raportul face recomandări, inclusiv emiterea unor orientări clare cu privire la modul în care funcționează restituirea, înființarea unui birou de asistență pentru reclamanți și reluarea cercetărilor în „Colecția NK”, care cuprinde aproximativ 3.800 de obiecte recuperate de forțele aliate și returnate în Olanda după cel de-al doilea război mondial.

Luni Curtea Supremă a SUA a ascultat argumente orale în cazul Comoara Guelph. Relicvele bisericii medievale, estimate la aproximativ 200 de milioane de euro, se află în centrul unei dispute între guvernul german și moștenitorii comercianților de artă evrei care, susțin moștenitorii lor, au fost obligați să vândă obiectele statului Prusia în 1935 pentru mult mai puțin decât valoarea lor. Problema în cazul actual este dacă problema poate fi decisă în instanțele din SUA. Se așteaptă ca Curtea Supremă să se pronunțe până în iunie 2021.

După ce am luat în considerare Expediția în căutarea cărnilor rare, pictura murală de Rex Whistler în restaurantul Tate Britain, comitetul de etică al Tate a ajuns la opinia unanimă că „imaginea lucrării este jignitoare”. Constatarea din procesul – verbal al ultimei reuniuni a administratorilor și raportată de paznic, menționează că „infracțiunea este agravată de utilizarea camerei ca restaurant”, înainte de a sublinia că Tate are datoria de a se ocupa de muncă.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 3.0; imagine originală decupată)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *