Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – șeful Muzeului de Artă Indianapolis demisioneazăȘeful de Muzeul de Artă Indianapolis a demisionat. Charles Venable, director și director executiv al muzeului din 2012, și-a anunțat demisia după criticile privind lista de posturi pentru un nou director; Venable preluase o nouă funcție de președinte al Newfields, campusul pe care se află muzeul. Descrierea postului, care i-a încurajat pe solicitanți să facă vizitatorii muzeului mai diversi, fără a-și pierde „audiența tradițională, de bază, de artă albă”, a fost condamnată într-o scrisoare publică semnată de 85 de angajați și membri ai consiliului de administrație din Newfields și de asemenea, într-o scrisoare deschisă semnată de peste 1.900 de artiști, foști angajați și lideri ai comunității. Consiliul de administrație al muzeului s-a angajat să publice un plan de acțiune detaliat pentru a face instituția „diversă, echitabilă, accesibilă și incluzivă” în următoarele 30 de zile.

National Gallery din Londra a lansat un concurs de proiectare pentru o echipă care să regândească la timp intrarea în aripa Sainsbury pentru a 200-a aniversare din 2024. Gabriele Finaldi, directorul National Gallery, a spus că creșterea numărului de vizitatori și schimbarea așteptărilor înseamnă că „[w]Trebuie să ne uităm din nou la spațiile pe care le avem, în special la intrările și dotările de la parter. Concurența este prima parte a ceea ce este probabil un proiect de capital pe cinci ani, pentru care trebuie încă strânse fonduri, cu un buget estimat între 25 și 30 de lire sterline. Aripa Sainsbury, care a fost proiectată de Venturi Scott Brown, după un renumit proces de competiție în care a fost abandonat un design câștigător de ABK, a fost deschisă în 1991 și este clasată pe clasa I.

Muzeul Guggenheim din New York a semnat săptămâna aceasta un acord cu muncitorii săi nou-sindicalizați. Contractul de trei ani, care acoperă 22 de angajați cu normă întreagă și alți 145 de angajați cu fracțiune de normă, include o creștere de 10% pentru lucrătorii pe perioada contractului, asigurări de sănătate gratuite pentru lucrătorii cu normă întreagă, bonusuri anuale pentru cronometre și practici îmbunătățite de siguranță și programare.

Fundația Cy Twombly s-a plâns la Luvru despre revopsirea Salle des Bronzes, al cărui plafon poartă o pictură a artistului. Deși munca Twombly, numită Tavanul (2010), este neatins, pardoseala de marmură a galeriei a fost înlocuită cu parchet, iar pereții albi, anterior, sunt acum roșii, înainte de redeschiderea Salle des Bronzes din mai. În scrisoarea sa către Luvru, văzută de ARTnews, Cy Twombly Foundation a spus că „tavanul a pierdut atmosfera delicată și aerisită specifică proiectului artistului”. Luvrul a spus că „Nimic în acord [with the artist] spune că camera va rămâne înghețată în muzeografia sa. ‘

Și, în sfârșit, Dolly Parton, singura persoană publică pe care aproape toată lumea ar fi de acord că merită o statuie, i-a îndemnat pe parlamentari în statul natal Tennessee să retragă un proiect de lege pentru ridicarea unei statui a acesteia în clădirea Capitolului de Stat din Nashville. „Având în vedere tot ce se întâmplă în lume”, a scris Parton pe tweet, „nu cred că este adecvat să mă puneți pe un piedestal în acest moment”. Ceea ce o face doar mai merituoasă, desigur.

Imagine principală: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 3.0; imagine originală decupată)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *