Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – National Trust reduce 1.300 de locuri de muncăNational TruSf a confirmat că va reduce aproape 1.300 de locuri de muncă. Vor fi 514 concedieri obligatorii și 782 concedieri voluntare, jumătate din numărul de concedieri obligatorii plătite inițial. Într-o altă modificare a propunerilor originale a declarat Trustul că va „păstra specialiști în curatare în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord”, deși detaliile nu sunt încă publice. Sindicatul Prospect a descris „planul actual, în timp ce este devastator pentru cei care își pierd locurile de muncă pe care îi iubesc, [as] o modalitate rezonabilă de a merge mai departe, minimizând pierderile de locuri de muncă, protejând în același timp viitorul Trustului Național ”. Între timp, alte organizații culturale din Marea Britanie care intră acum în consultări de concediere includ Muzeul din Londra, care anunțată săptămâna aceasta planurile de restructurare care afectează aproximativ 10% din forța de muncă.

Nancy Spector, director artistic și curator șef al Muzeul și Fundația Solomon R. Guggenheim, o părăsește rol la instituție. În afară de un scurt interludiu în calitate de director adjunct al Muzeului Brooklyn în 2016–17, Spector a lucrat la Guggenheim din 1989, făcându-i una dintre cele mai longevive angajați ai săi. Știrile despre plecarea ei coincid cu încheierea unei investigații realizate independent în legătură cu gestionarea de către muzeu a unei expoziții Basquiat în 2019, lansată după ce curatoarea invitată a spectacolului, Chaédria LaBouvier, a criticat public Spector și echipa ei, precum și un grup de angajați, au publicat o scrisoare prin care acuzau directorii de asistență „o cultură a rasismului instituțional”. Ancheta nu a constatat „nicio dovadă că doamna LaBouvier ar fi fost supusă unui tratament advers pe baza rasei sale”; LaBouvier nu a participat la anchetă.

Adunarea Națională Franceză are a trecut o factură să returneze 27 de artefacte din epoca colonială în țările lor de origine. Proiectul de lege se va îndrepta acum spre senat; dacă va fi aprobat, va fi necesară returnarea a 26 de lucrări care au fost jefuite de la palatul Abomey din actualul Benin și o sabie care a aparținut liderului din secolul al XIX-lea Omar Saïdou Tall, care a domnit cândva în ceea ce este acum Senegalul. Artefactele din Benin sunt deținute în prezent în Muzeul Quai-Branly din Paris, în timp ce sabia este din 2019 împrumutată de la Muzeul Armatei la Muzeul Civilizațiilor Noire din Dakar.

Muzeul de Artă Baltimore este punerea la vânzare trei opere de artă din colecția sa, profitând de reglementările recent relaxate privind accesarea muzeelor ​​din Statele Unite. Instituția speră să strângă 65 de milioane de dolari din vânzările picturilor lui Andy Warhol, Clyfford Still și Brice Marden, pe care le-a consemnat la Sotheby’s și care vor fi scoase la licitație în cursul acestui an. Într-o declarație în care își anunța decizia, muzeul și-a descris misiunea „de a reechilibra colecția cu un ochi spre lucrările realizate de femei și artiști de culoare”; 10 milioane de dolari din fondurile generate de vânzări vor merge către bugetul de achiziții, restul urmând să se ocupe de colectarea, salariile personalului, eliminarea taxelor speciale de expoziție și inițiativele de diversitate și echitate. Între timp, Palms Spring Art Museum din California a anunțat, de asemenea intenționează să vândă opera unui mare artist postbelic: Carusel (1979) de Helen Frankenthaler. Lucrarea, care este expediată la Sotheby’s, este estimată la o valoare de 2,5 milioane USD – 3,5 milioane USD.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *