Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Muzeul de Artă Baltimore scoate lucrări din vânzarea controversatăMiercuri, Muzeul de Artă Baltimore (BMA) a retras tablourile lui Clyfford Still și Brice Marden de la licitația de artă contemporană de la Sotheby’s New York și a întrerupt, de asemenea, o vânzare privată a unei opere a lui Andy Warhol. Miscarea a venit după o săptămână de critici crescânde asupra acceselor pentru a finanța o „Dotare pentru viitor” de 65 de milioane de dolari. În ziua vânzării, 14 foști președinți ai Asociația Muzeelor ​​Americane (AAMD) scrisese președintelui consiliului de administrație al BMA solicitând anularea vânzărilor. Acest lucru a urmat unui memorandum, trimis în ziua precedentă de către președintele consiliului de administrație al AAMD tuturor membrilor săi, care nu a evidențiat BMA, dar a declarat că regulile relaxate temporar ale asociației cu privire la vânzări nu au fost puse în aplicare pentru a stimula dezaccesiunea , nici să permită muzeelor ​​să atingă alte obiective, care nu sunt specifice colecției ”. În alte știri dezaccesive, vânzarea de articole de la Sotheby’s Muzeul de Artă Islamică din Ierusalim a fost anulat marți după intervenția fundației părinte a muzeului și comentariile critice ale președintelui Israel.

Renumitul artist marocan Mohamed Melehi | a murit la vârsta de 84 de ani. Pictorul modernist, care a studiat arta plastică în Spania și New York înainte de a se întoarce în Maroc, și-a pus amprenta în design grafic, fotografie și ca profesor la Școala de Artă Casablanca la sfârșitul anilor 1960. De asemenea, a lucrat cu arhitecți la interior, creând reliefuri, fresce și chiar mobilier. În 1963, Melehi a fost primul artist din Africa de Nord care a inclus lucrările sale într-un spectacol la MoMA din New York. În Maroc, a făcut parte dintr-o avangardă care a căutat să democratizeze arta, organizând o expoziție stradală în 1969 și fondând anual Festivalul de Artă Asilah Moussem în 1978. O retrospectivă, „Noi valuri: Mohamed Melehi și arta Casablanca” School Archives ‘a fost anul trecut la Mosaic Rooms din Londra și se află în prezent la Concrete la Alserkal Avenue, Dubai.

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în toată Europa înseamnă că muzeele au început din nou să se închidă ca parte a noilor măsuri de blocare. În Franța, muzeele sunt închise de astăzi (30 octombrie) până la 1 decembrie. În Germania, în timp ce restaurantele, barurile și teatrele se numără printre locurile care trebuie să se închidă pentru noiembrie, este nevoie de clarificări în fiecare stat cu privire la muzee. În Belgia, toate muzeele sunt închise până pe 19 noiembrie. În Italia și Spania, muzeele rămân deschise, deși alte locuri culturale s-au închis.

Colecționarul de artă Sindika Dokolo a murit la 48 de ani în Dubai. Omul de afaceri de origine congoleză, care era căsătorit cu Isabel dos Santos, fiica fostului președinte al Angolei, a fost un colecționar de artă contemporană africană și un avocat pentru restituirea obiectelor africane pe continent. Dokolo și dos Santos au fost anchetați de autoritățile angoleze după publicarea unei anchete a Consorțiului internațional al jurnaliștilor de investigație în ianuarie 2020; atât Dokolo, cât și dos Santos au negat acuzațiile de deturnare a fondurilor de stat și spălare de bani. Se spune că Dokolo a început să colecționeze la vârsta de 15 ani și prin fundația sa, înființată la începutul anilor 2000, a construit o colecție de aproximativ 3.000 de lucrări. Dintre cei care au adus un omagiu lui Dokolo, în calitate de Ziarul de artă rapoarte, sunt Touria El Glaoui, fondatorul Tiwani Contemporary și târgul de artă 1-54, comerciantul de artă din Bruxelles Didier Claes și artistul sud-african Kendell Geers.

Ediția din acest an a Art X Lagos a fost amânată. Organizatorii târgului, care urmează să aibă loc între 6 și 15 noiembrie, au luat decizia de a amâna „după o analiză serioasă a tulburărilor civile în curs de desfășurare în Nigeria și din respect pentru viețile pierdute în recentele proteste #EndSARS”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *