Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Muzeul Brooklyn va vinde 12 lucrări la licitațieMuzeul Brooklyn a trimis o duzină de lucrări din colecțiile sale către Christie’s pentru licitație, în primul exemplu semnificativ al unui muzeu din SUA care profită de reglementările slăbite privind dezaccesiunea, care au fost anunțate de Asociația Directorilor Muzeelor ​​de Artă (AAMD) în aprilie. Conform noilor reguli, care au fost introduse pentru a ajuta la combaterea impactului financiar al pandemiei de coronavirus, în următorii doi ani muzeele nu vor fi penalizate pentru dezamorsarea operelor de artă pentru a acoperi „cheltuielile asociate îngrijirii directe a colecțiilor”. Lucrările destinate vânzării la Muzeul Brooklyn includ un panou de ulei de Lucas Cranach the Elder (singura lucrare pe care o deține artistul), despre care se estimează că va aduce 1,2 milioane – 1,8 milioane USD, precum și picturi de Corot și Courbet. Vorbind către New York Times, directorul muzeului, Anne Pasternak, a declarat că speră să strângă un fond de 40 de milioane de dolari care poate genera 2 milioane de dolari pe an și va asigura „longevitatea și îngrijirea” restului colecțiilor sale.

Cu cinci săptămâni înainte de desfășurarea târgului, organizatorii FIAC au anulat ediția din acest an a evenimentului de la Grand Palais, invocând „numeroasele dificultăți” create de pandemie. Decizia a împărțit opinia, cu unii critici care au arătat succesul organizării Art Paris la sfârșitul săptămânii trecute și au susținut că FIAC ar fi putut merge mai departe într-un mod similar. Un grup de dealeri care urmează să expună la târg, inclusiv Chantal Crousel, Emmanuel Perrotin și Almine Rech, au semnat o scrisoare prin care critică ceea ce ei descriu drept „lipsa de etică și atitudine iresponsabilă” a celor care s-au opus anularii acestuia.

Royal Academy of Arts din Londra Joi a declarat personalului că organizația își va reduce forța de muncă cu 40%, echivalentul a aproximativ 150 de locuri de muncă. O consultare formală privind concedierea va începe luna viitoare, cu scopul de a reduce costurile anuale cu 8 milioane de lire sterline, în încercarea de a contracara „presiunea financiară severă” exercitată de instituția Covid-19. Un purtător de cuvânt a spus că consultarea „va afecta toate domeniile și nivelurile organizației”.

Proiectantul și antreprenorul Terence Conran a murit la vârsta de 88 de ani. De la deschiderea primului său magazin Habitat pe Fulham Road în 1964, Conran a fost o figură falnică în lumea designului britanic. În 1989 a fondat Design Museum, o instituție non-profit care în 2016 a fost relansată la noua sa casă din South Kensington. Pentru mai multe despre cariera lui Conran, citiți piesa lui Gillian Darley pentru Apollo aici.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *