Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – muzeele din Marea Britanie anunță redeschidereaRezumatul actualizat periodic al celor mai bune știri de artă din săptămână

Detalii despre acestea au fost publicate redeschideri de muzee și galerii în Marea Britanie, după anunțul săptămânii trecute că instituțiile culturale vor putea deschis de la 4 iulie cu condiția să respecte ghidul „Covid-19 sigur”. National Gallery va fi primul mare muzeu londonez care își va deschide porțile pe 8 iulie, urmat de Royal Academy of Arts care se va deschide membrilor schemei Friends pe 9 iulie și apoi publicului larg pe 16 iulie. Toate cele patru galerii Tate se vor redeschide pe 27 iulie. Barbicanul se va redeschide pe 13 iulie și Galeria Whitechapel și Galeria fotografilor pe 14 iulie – dar alte locuri din capitală, cum ar fi British Museum și Natural History Museum, nu au confirmat încă o dată. În altă parte din Marea Britanie, Turner Contemporary din Margate se va deschide pe 22 iulie, Hepworth Wakefield și Nottingham Contemporary urmând să primească vizitatori la începutul lunii august. Whitworth din Manchester se numără printre acele locuri care intenționează să se redeschidă în septembrie. Vizitatorii tuturor locurilor vor trebui să rezerve bilete temporizate în avans, cu distanțarea socială impusă pe parcursul expozițiilor.

Milton Glaser, celebrul designer grafic american, a murit la vârsta de 91 de ani. Glaser este cunoscut pentru logo-ul său îndrăzneț „I ♥ NY” și posterul pentru care a conceput Cele mai mari hituri ale lui Bob Dylan, în care îl înfățișează pe cântăreț cu păr psihedelic – lucrarea sa este adesea citată ca surprinzând spiritul anilor 1960. Glaser s-a născut în Bronx în 1929. A studiat la Cooper Union și apoi la Bologna, unde s-a format cu pictorul Giorgio Morandi. El a fondat studiourile Push Pin în 1954 împreună cu Seymour Chwast și alții, înainte de a-și înființa propria firmă de design 20 de ani mai târziu. Alături de Clay Felker, a făcut parte din echipa care a fondat New York revistă la sfârșitul anilor ’60. Citiți tributul lui Will Martin lui Glaser pentru Apollo Aici.

Dealerul francez care a vândut un sarcofag de aur din Egiptul antic către Muzeul Metropolitan de Artă a fost acuzat de fraudă în bandă și spălare de bani. Agenția France-Presse (AFP) raportează că Christophe Kunicki a fost acuzat vinerea trecută la Paris, împreună cu asociatul său Richard Semper. Sicriul preotului Nedjemankh, datând din secolul I î.Hr., a fost returnat de Met în Egipt anul trecut, după ce muzeul a aflat de proveniența sa falsificată. Kunicki a confirmat că a vândut sarcofagul cu 3,5 milioane de euro, dar la momentul revenirii sale a spus că provine din „origini legitime solide”. Met a spus că intenționează să „continue acțiuni împotriva tuturor părților care ar fi putut fi implicate în înșelarea muzeului”.

Ministerul german al culturii a confirmat că guvernul este în negocieri pentru a cumpăra Hamburger Bahnhof in Berlin, pentru a evita proprietarul muzeului, o companie de proprietăți austriece, demolarea unei extinderi a clădirii și crearea de noi birouri pe site. Demolarea planificată a Rieckhallen a făcut deja ca Friedrich Christian Flick să retragă împrumutul colecției sale către Autoritatea Muzeelor ​​de Stat din Berlin (SMB). Ziarul de artă raportează că, dacă agenția imobiliară federală va reuși să cumpere contractul de închiriere, va lăsa toată clădirea înapoi la muzeu.

Curtea Supremă a SUA a fost de acord să audieze apelul de la Fundația Patrimoniului Cultural Prusian (SPK), căutând să respingă procesul moștenitorilor comercianților de artă evrei care pretind că sunt proprietari ai Comoara Guelph. Instanțele inferioare au respins deja argumentul SPK conform căruia instanțele americane nu pot auzi procese împotriva guvernelor străine și a agențiilor acestora. Moștenitorii susțin că vânzarea inițială a relicvarelor medievale din 1935 – efectuată sub presiune și pentru o fracțiune din valoarea obiectelor – a fost o chestiune internă și, prin urmare, nu a fost acoperită de Legea SUA privind imunitățile suverane externe. Este posibil ca argumentele să fie auzite cel mai devreme la sfârșitul anului.

Colectorul Bruce Toll va da în judecată Franța în Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru despăgubiri pentru restituirea unui tablou jefuit de Camille Pissarro către moștenitorii colecționarului parizian Simon Bauer. Dezvoltatorul imobiliar american se va conforma hotărârii instanței franceze care a decis acest lucru Recolta de mazăre ar trebui returnat, dar spune că a cumpărat lucrarea cu bună credință în 1995.

Tate Britain a numit zece artiști care va primi fiecare o bursă de 10.000 GBP, în locul Premiului Turner 2020. Lista a fost aleasă de juri pentru ediția anulată a premiului din acest an și include artiști care lucrează în Marea Britanie pe o gamă largă de medii; printre ei se numără artistul video Imran Perratta, fotograful ghanez-rus Liz Johnson Artur și Arika, un colectiv de artă politică din Edinburgh.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *