Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – muzeele din Irlanda de Nord se vor închide timp de patru săptămâni



Muzeele din Irlanda de Nord se va închide de la ora 18:00 în seara aceasta pentru următoarele patru săptămâni. În timp ce Executivul din Irlanda de Nord a anunțat că noi restricții pentru a încetini răspândirea coronavirusului se vor aplica în toată provincia, a confirmat doar astăzi că acestea se vor aplica și muzeelor. (Muzeele, galeriile și alte locuri culturale sunt, de asemenea, închise peste graniță în Republica Irlanda.)

Muzeul Brooklyn va fi vândând mai multe lucrări din colecția sa, incluzând două picturi de Jean Dubuffet și altele de Matisse, Monet și Degas. Sotheby’s a anunțat că va oferi aceste lucrări de la muzeu în vânzările sale contemporane, impresioniste și moderne pe 28 octombrie. Vânzarea vine după ce singurul tablou al muzeului realizat de Cranach cel Bătrân a adus la licitație 4,2 milioane de dolari săptămâna aceasta. The Art Newspaper relatează că Sotheby’s va anunța luna viitoare vânzarea mai multor lucrări de la Muzeul Brooklyn. Veniturile sunt destinate înființării unui fond care să aibă grijă de colecție.

Un muzeu francez a amânat expoziția viitoare despre Genghis Khan după ce i sa cerut să elimine anumite cuvinte din spectacol. Muzeul castel al Ducilor de Bretania din Nantes a planificat un spectacol, care va fi deschis în februarie 2021, despre conducătorul mongol în colaborare cu Muzeul Mongoliei Interne din Hohhot, China. Directorul muzeului, Bertrand Guillet, spune că Biroul chinez al patrimoniului cultural a cerut instituției sale să renunțe la cuvinte, inclusiv „Genghis Khan”, „Mongol” și „Imperiu”. Guillet a spus: „Am luat decizia de a opri această producție în numele valorilor umane, științifice și etice pe care le apărăm”.

Fondul de artă are a anunțat Muzeele sale din anul 2020. Cele cinci muzee câștigătoare, care vor împărți premiul de 200.000 de lire sterline, sunt Galeria de Artă Aberdeen, Muzeul Gairloch, Muzeul Științei, South London Gallery și Towner Eastbourne.

Fotograful britanic Chris Killip a murit la vârsta de 74 de ani. Unul dintre cei mai apreciați fotografi documentari din generația sa, Killip a fost cel mai bine cunoscut pentru serialele sale În Flagrante, care descria viața într-un nord-est dezindustrializant al Angliei între 1973 și 1985. A început să predea la Harvard în 1991 și a fost președinte al departamentului său de artă, film și studii vizuale între 1994 și 1998, pensionându-se acum trei ani. În ciuda faptului că a participat la spectacole de referință la Serpentine Gallery (cu Graham Smith), a fost inclus în „Fotografie britanică din anii Thatcher” la MoMA în 1991 și a avut spectacole la Muzeul Getty și Folkwang, Killip nu a avut niciodată o retrospectivă în Marea Britanie. .

Imagine: utilizată sub licența Creative Commons (CC BY-SA 3.0)





Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *