Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – ministrul german al culturii solicită o strategie națională asupra bronzurilor din BeninMinistrul german al culturii, Monika Grütters, a convocat luna viitoare o întâlnire a muzeelor ​​și statelor pentru a forma „o strategie națională” cu privire la bronzurile din Benin deținute de muzeele germane. Anunțul vine după o reuniune recentă între reprezentanții ministerului culturii germani și oficiali nigerieni din orașul Benin, care a ridicat speranța revenirii bronzilor. Grütters, raportează Ziarul de artă, a spus că orice astfel de strategie „ar trebui, desigur, să includă retrocedări, în dialog comun cu comunitățile de origine”. În evoluțiile din Marea Britanie, Universitatea din Aberdeen a anunțat că restituie bronzul Benin aflat în posesia sa din 1957.

Muzeul M + este puțin probabil să afișeze fotografia lui Ai Weiwei Studiul perspectivei – Piața Tiananmen când muzeul se deschide în sfârșit în Hong Kong mai târziu în acest an. Instituția intenționează să se conformeze, a declarat președintele Autorității districtului cultural West Kowloon South China Morning Post, cu legea securității naționale pe care China continentală a impus-o Hong Kongului anul trecut. După o recentă previzualizare a presei a muzeului, a fost depusă o plângere la poliție cu privire la lucrări, inclusiv cele ale lui Ai Weiwei; Carrie Lam, director executiv al Hong Kong-ului, a declarat că autoritățile vor fi în stare de „alertă deplină” pentru orice încălcare a legislației de securitate, care interzice actele de secesiune, subversiune, terorism și coluziune cu puteri străine sau forțe externe.

Filantropul canadian Donald R. Sobey a murit la vârsta de 86 de ani. Sobey a condus consiliul de administrație al National Gallery of Canada din 2002-2008; apoi a devenit membru fondator al consiliului de administrație al muzeului, la care a servit până anul trecut. În acest timp Sobey a susținut achiziții majore pentru muzeu, inclusiv lucrări de Peter Doig și Louise Bourgeois. Prin intermediul fundației, el a sponsorizat, de asemenea, Sobey Art Award pentru artiștii canadieni, care vine cu unul dintre cele mai mari premii în bani din lume.

Galeria Serpentine Sackler în Londra a fost redenumit Serpentine North, într-o mișcare pe care instituția o descrie ca parte a unui „proces de rebranding”. O scurtă declarație oferită de Serpentine către Apollo nu face nicio mențiune despre renunțarea la numele Sackler și se referă doar la „noua terminologie de căutare a căilor” pentru a ajuta vizitatorii să facă distincția între cele două galerii ale sale. A doua locație a Serpentine din Kensington Gardens a fost deschisă în 2013 și a fost numită în semn de recunoaștere a donației de 5,5 milioane de lire sterline de la Fundația Mortimer și Theresa Sackler.

Nicolas Bourriaud a fost indepartat din poziția sa de director al Montpellier Contemporain, muzeul care a fost deschis în 2019 cu Bourriaud la conducere. Recent, primarul ales al orașului Montpellier, Michaël Delafosse, a criticat anterior dimensiunea bugetului anual al muzeului (6 milioane de euro, alocat de fostul primar Philippe Saurel) și „elitismul” programului său de expoziții. Curatorul Numa Hambursin a fost numit succesor al lui Bourriaud, în ciuda faptului că nu a depășit votul majorității de două treimi solicitat la o ședință de consiliu organizată la începutul acestei săptămâni.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *