Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Marian Goodman închide galeria din LondraAvanpostul din Londra Galeria Marian Goodman urmează să se închidă la sfârșitul anului 2020. Anunțul menționează „schimbările dramatice” din lumea artelor din ultimii ani, precum și criza coronavirusului, Brexit introducând o incertitudine deosebită pe piața din Londra. Spațiul din Piața de Aur s-a deschis pentru prima dată în 2014 cu o expoziție de lucrări de Gerhard Richter. Se va închide cu un spectacol Robert Smithson, în timp ce galeriile din New York și Paris vor continua ca până acum. O mică echipă londoneză va continua să organizeze expoziții și proiecte artistice în oraș, începând din toamna anului 2021, deși încă nu sunt disponibile detalii.

Președintele consiliului de administrație al Baltimore Museum of Art (BMA) a apărat vânzarea de tablouri de Clyfford Still, Brice Marden și Andy Warhol. Într-o scrisoare deschisă Clair Zamoiski Scrie Segal„Am devenit din ce în ce mai tulburat de sugestia conform căreia conducerea BMA a fost abandonată în datoria sa de administratori ai muzeului și responsabilitatea sa față de comunitate”. Declarația lui Segal vine după ce un grup inițial de 23 de foști administratori și donatori i-au scris lui Maryland procuror general și secretar de stat la 14 octombrie, cerând o anchetă privind vânzarea privată a Warhol și licitația picturilor Still și Marden de la Sotheby’s la 28 octombrie. Semnatarii acestei prime scrisori numără acum peste 180 și includ Arnold Lehman, fost director al BMA, și istoricul de artă Michael Fried. BMA susține că vânzarea lucrărilor este de a stabili o „Dotare pentru viitor” de 65 de milioane de dolari, care va merge spre îngrijirea colecției, va avansa echitatea salarială în rândul personalului său și va finanța programele de acces și diversitate – și va respecta orientările actuale de dezaccesiune

Un panou pierdut de la Jacob Lawrence Lupta serie a fost găsit după 60 de ani dispărut. Un vizitator al expoziției „Jacob: Lawrence: The American Struggle”, în prezent la Metropolitan Museum of Art, a crezut că panoul lipsă (unul din cele cinci care s-au pierdut) ar fi putut să stea de ani buni în casa vecinilor ei și i-a încurajat să contacteze muzeul. Vecinii, care doresc să rămână anonimi, au contactat Met și, după ce au fost autentificați, pictura – care descrie Rebeliunea lui Shays – face acum parte din expoziție.

Stephane Aquin a fost numit director al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal (MMFA). În prezent curator șef la Muzeul Hirshhorn și Grădina Sculpturilor din Washington, DC, Aquin este originar din Montreal, care a avut două vrăji la MMFA, cel mai recent în calitate de curator de artă contemporană din 1998 până în 2015. Numirea sa vine după câteva luni tulburi la instituția în care fostul director, Nathalie Bondil, a fost demis; peste 100 de angajați actuali și foști a semnat o scrisoare deschisă susținerea concedierii ei; Guvernul din Quebec a publicat rezultatele puternic redactate ale anchetei sale despre demitere; președintele consiliului de administrație al muzeului a demisionat; iar Bondil a anunțat că dă în judecată MMFA pentru 2 milioane de dolari (CAD). Aquin își va prelua noul post în noiembrie.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *