Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Jean-Luc Martinez a fost numit președinte „interimar” al LuvruluiJean-Luc Martinez a fost numit președinte „interimar” al Luvrului, în timp ce oficialii francezi decid dacă să-și reînnoiască contractul la muzeu pentru un al treilea (și ultimul) mandat. Decizia, care trebuia luată la începutul acestei săptămâni, a fost amânată din cauza pandemiei; ministrul francez al culturii, Roselyne Bachelot, tocmai s-a întors la muncă după o perioadă de spitalizare pentru Covid-19. Martinez, care a fost numit în primul său mandat în calitate de director-președinte al Luvrului în 2013, s-a exprimat cu voce tare cu privire la dorința sa de a rămâne în acest rol, afirmând că nu intenționează să dirijeze niciun alt muzeu.

Galerii comerciale din Franța trebuie să rămână închis pe durata blocării naționale, o instanță a decis. Asociația galeriilor de artă franceze (CPGA) a avut a dat în judecată guvernul asupra acestei restricții, susținând că normele actuale au creat o concurență neloială cu casele de licitații, cărora li se permite să rămână deschise. Miercuri, Consiliul de Stat a respins plângerea, subliniind nivelurile actuale ridicate ale transmisiei Covid în Franța.

În această săptămână Unesco și-a publicat raportul despre cum se descurcă muzeele din întreaga lume în timpul pandemiei. Această „evaluare provizorie”, care se bazează pe datele compilate din 87 de state membre Unesco cu privire la aproximativ 104.000 de muzee, face o lectură sumbră. În medie, muzeele în 2020 au pierdut între 40 și 60 la sută din veniturile proiectate. În regiunile în care instituțiile se bazează foarte mult pe veniturile obținute, precum SUA și Marea Britanie, „pierderile de locuri de muncă au fost rapide și deosebit de semnificative”. Raportul constată, de asemenea, că în aproape jumătate din statele care au răspuns, subvențiile publice pentru instituțiile naționale au scăzut – în unele cazuri cu până la 40%.

Ministerul culturii cambodgiene a condamnat o serie de imagini manipulate ale victimelor Khmerilor Roșii care au fost publicate pe Viciu site-ul web săptămâna trecută. „Îi îndemnăm pe cercetători, artiști și public să nu manipuleze nicio sursă istorică pentru a respecta victimele”, a declarat ministerul într-un comunicat emis duminică trecută. Imaginile în cauză au fost create de un artist irlandez pe nume Matt Loughrey, care a colorat fotografii alb-negru și, în unele cazuri, a editat expresiile subiectelor astfel încât să pară zâmbitoare. (Fotografiile originale sunt deținute în Muzeul Genocidului Tuol Sleng, care servește drept memorial pentru aproximativ 1,5 până la 2 milioane de cambodgieni care au murit între 1975 și 1979.) Articolul și imaginile pe care le conțin nu mai sunt online și Viciu a emis o declarație în care exprimă „regretul” publicării sale.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *