Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – incendiu suspectat în incendiul Catedralei din NantesArson este suspectat ca fiind cauza foc la Catedrala din Nantes care a izbucnit sâmbătă. Peste 100 de pompieri au lucrat câteva ore pentru a stinge trei incendii separate la fața locului. Vitraliile și barocul mare organ a catedralei din secolul al XV-lea au fost distruse; șeful pompierilor locali a confirmat că acoperișul era sigur, totuși, afirmând că acesta nu era „un scenariu Notre-Dame”.

Luni, Artnet a raportat că Gavin Brown își închide galeria omonimă, care va include închiderea spațiului său mare în Harlem, New York și se va alătura Gladstone Gallery ca partener. La momentul scrierii, zece dintre artiștii din lista companiei Gavin Brown’s Enterprise, printre care Joan Jonas, LaToya Ruby Frazier și Alex Katz, urmează să se mute cu dealerul. Barbara Gladstone a spus: „Această nouă alianță cu Gavin se simte naturală, evolutivă și de bun augur.” Ia spus Brown New York Times că, în lumina pandemiei Covid-19, „Era clar că economia lumii artei era atât de diferită și că conversația devenea foarte concretă”. Avanpostul de la Roma al companiei Gavin Brown, care a fost deschis în 2015, va continua să funcționeze ca parte a Galeriei Gladstone.

Guvernul Quebecului lansează o anchetă cu privire la demiterea Nathalie Bondil ca director al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal. După anunțarea revizuirii, care va fi realizată de o firmă independentă, consiliul de administrație al muzeului a emis o declarație prin care apără decizia de demitere a lui Bondil și oferă anchetei cooperarea sa deplină.

Martin Parr a demisionat în calitate de director artistic al festivalului inaugural de la Bristol, după ce a criticat implicarea sa într-o reeditare în 2017 a fotografiei lui Gian Butturini Londra (1969). Aceasta urmează unei campanii anti-rasiste susținute de Mercedes Baptiste Halliday, studentă în antropologie la University College London, care s-a concentrat pe o răspândire în carte care juxtapune imagini ale unui inspector de bilete negru și ale unei gorile în grădina zoologică din Londra. Îi spuse Halliday Ziarul de artă că Parr „este statuia fotografiei din Charleston”. Parr și-a cerut scuze pentru că a scris o introducere la carte și a promovat-o la diferite evenimente, scriind pe Twitter: „Recunosc pe deplin că răspândirea evidențiată este rasistă și îmi pare rău pentru ofensele provocate”

Birmingham Museums Trust a anunțat că a început consultările de concediere cu forța de muncă, aproximativ jumătate din personalul său fiind expus riscului de concediere. Trustul este responsabil pentru opt muzee și situri de patrimoniu din oraș, inclusiv Birmingham Museum & Art Gallery și Thinktank, muzeul științific din Birmingham, precum și Museum Collection Center. Într-o afirmație lansat vineri, 24 iulie, președintele Niels de Vos a spus: „Numai când numărul vizitatorilor și cheltuielile revin la nivelurile pre-coronavirus, modelul nostru de afaceri se va rupe din nou. Vrem cu disperare să evităm concedierile, dar trebuie să facem tot ce putem pentru a asigura viitorul carității ‘.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *