Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Guvernatorul Virginiei ordonă scoaterea statuii lui Robert E. LeeChristo a murit la 84 de ani. Alături de partenerul său Jeanne-Claude, artistul a fost responsabil pentru unele dintre cele mai ambițioase și mai cunoscute proiecte de artă publică din ultimii ani. Acestea au inclus înfășurarea Reichstagului din Berlin în 1995 și plasarea a mai mult de 7.500 de panouri de culoare șofran în Central Park din New York în 2005. Christo și-a părăsit Bulgaria natală la Praga în 1957. S-a întâlnit cu Jeanne-Claude la Paris în 1958, după care a început să lucreze la o scară mult mai mare. Citit Interviul lui Claire Barliant cu Christo în numărul din martie 2020 al Apollo.

Ellen McAdam renunță la funcția de director al Birmingham Museums Trust după aproape șapte ani în post. McAdam, care anterior era șeful muzeelor ​​și colecțiilor din Glasgow, a spus:Conducerea unuia dintre cele mai mari servicii muzeale regionale din Marea Britanie a fost o experiență unică și provocatoare. ‘ În programări, Anne Kremers urmează să fie primul director al Muzeului Migrației FENIX. Muzeul, care se află încă în faza de planificare, se va deschide în Depozitul Fenix ​​din Rotterdam și va spune „povești de plecare și sosire” legate de oraș. Kremers a fost director al Muzeului Vila Mondriaan din Winterswijk între 2013 și 2017.

Un designer de interior din Florida care a cumpărat opere de artă folosind identitățile furate ale clienților săi a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare. Lucrările de artă cumpărate de Antonio DiMarco și asociatul său Joakim von Ditmar, un consilier de artă, au inclus tablouri de Mark Rothko și Ad Reinhardt. DiMarco, care a pledat vinovat în participarea la un conspirație pentru a comite fraude bancare anul trecut, a fost obligat să plătească 2,4 milioane de dolari despăgubiri celor pe care i-a fraudat.

Guvernul german a alocat 1 miliard de lire sterline artei și culturii în pachetul de stimulare anunțat miercuri de Angela Merkel. Fondurile, care se ridică la jumătate din bugetul federal anual, vor fi eliberate în următorii doi ani și vor permite instituțiilor culturale private să instituie măsuri de siguranță înainte de redeschidere, printre alte măsuri. Olaf Zimmermann, șeful asociației germane a industriilor culturale, a descris anunțul către Ziarul de artă ca „un rezultat bun”.

Walker Art Center a anunțat că, ca răspuns la moartea lui George Floyd și a altor cazuri de brutalitate a poliției, nu va mai solicita ofițerilor din afara serviciului de la Departamentul de Poliție din Minneapolis să asigure securitate pentru evenimentele muzeale. Mary Ceruti, directorul executiv al Walker, a descris această mișcare ca „o decizie de politică simbolică, dar simbolurile pot fi puternice, ceea ce a condus la noțiunea că ar trebui să o facem de fapt o declarație publică”. La începutul săptămânii, Julián Zugazagoitia, directorul Muzeul de Artă Nelson-Atkins în Kansas, și-a cerut scuze pentru că poliției li s-a permis să parcheze în terenul instituției. Zugazagoitia a spus că a cerut poliției să plece atunci când a aflat de prezența lor.

Guvernatorul Virginiei, Ralph Northam, a anunțat joi că ordonă scoaterea statutului lui Robert E. Lee de pe soclul său din centrul Richmond. O petiție pentru dărâmarea monumentului generalului confederat circulă din 2016. În ultimele zile, soclul statuii a fost etichetat cu graffiti care denunță violența poliției. Northam a spus în declarația sa: „În 2020, nu mai putem onora un sistem care se baza pe înrobirea oamenilor”. La același eveniment, Levar Stoney, primarul din Richmond, a spus că va elimina și alte monumente confederate pe terenurile aparținând orașului: „Este timpul să punem capăt cauzei pierdute; Richmond nu mai este capitala Confederației. ‘

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *