Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Curtea Supremă a Indiei aprobă noul complex parlamentarMarți, Curtea Supremă din India obiecții respinse la construirea de un nou complex parlamentar în New Delhi. Planurile, anunțate de premierul Narendra Modi în 2019, includ construirea unei noi clădiri parlamentare triunghiulare și modificarea și demolarea unor structuri. Construcția de noi clădiri de-a lungul Central Vista, intenționată să fie finalizată de 75 de ani de la independență a Indiei în august 2022, este considerată de mulți drept distrugerea intenționată a schemei lui Herbert Baker și Edwin Lutyens pentru un nou sediu de guvern, înlocuind capitala la Calcutta și finalizat în 1931.

La 1 ianuarie, Senatul SUA s-a răsturnat Veto-ul președintelui Trump asupra actului de autorizare a apărării care se extinde prevederi anti-spălare a banilor în Legea privind secretul bancar pentru comercianții de antichități. Noile măsuri impun ca întreprinderile să dezvăluie acționarii cu o participație de peste 25% unui nou registru federal menținut de departamentul Trezoreriei SUA. Cerința va încheia efectiv achizițiile prin intermediul companiilor shell anonime.

Primarul din Veneția, Luigo Brugnaro, a anunțat că muzeele sale civice – 11 instituții, inclusiv Palatul Dogilor, Palazzo Fortuny și Museo Correr – trebuie să rămână închise până cel puțin 1 aprilie, când de obicei începe sezonul turistic. Muzeele din toată Italia au fost închise din cauza restricțiilor naționale începând cu 5 noiembrie, dar acestea sunt în vigoare doar până la 15 ianuarie. Brugnaro a afirmat că, deoarece muzeele din Veneția depind în mare măsură de turiști, există o „logică de afaceri” pentru a le menține închise până când pot avea mai mulți vizitatori. O petiție care îl solicită să-și anuleze decizia circulă cu aproximativ 3.000 de semnături adunate până acum.

Curtea de Casație, cea mai înaltă instanță judiciară din Franța, are a ordonat rejudecarea a presupusului caz de fraudă fiscală împotriva membrilor Familia Wildenstein. Dealerul de artă Guy Wildenstein este încă o dată acuzat, împreună cu nepotul său, Alec Jr Wildenstein, și văduva fratelui său răposat, Liouba Stoupakova, că a ascuns bunuri în valoare de milioane de euro – inclusiv picturi și proprietăți – pentru a reduce impozitul pe moștenire. . O achitare inițială în 2017 a fost confirmată în curtea de apel în 2018.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *