Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – controversatul tunel rutier lângă Stonehenge primește aprobareaSecretarul de stat pentru transporturi a aprobat intenționează să construiască un tunel rutier pentru autostrada A303 în apropiere Stonehenge. Aprobarea a fost dată, în ciuda recomandării inspectorilor de planificare, conform căreia schema ar cauza „daune permanente, ireversibile” Sitului Patrimoniului Mondial. Schema este susținută de English Heritage, care este responsabil pentru Stonehenge, dar a fost condamnat de către arheologi și ecologiști.

muzeu britanic a anunțat că își extinde Programul de cunoaștere a materialelor pe cale de dispariție (EMKP) cu șapte ani după ce a primit o subvenție de 8,8 milioane de lire sterline de la fundația Arcadia. Programul acordă granturi cercetătorilor care studiază forme tradiționale și locale de cunoaștere. De când a fost fondat în 2018, EMKP a finanțat proiecte despre croitorul personal al Dalai Lama și comunitatea El Moto din Kenya, care realizează mărgele din coajă de ou de struț. Declarația British Museum a spus: „Societățile din întreaga lume se schimbă într-un ritm fără precedent, iar cunoștințele specializate, informate la nivel local, sunt în pericol de a fi pierdute […]. ‘

Muzeul Metropolitan de Artăconsiliul de administrare va avea pentru prima dată doi co-președinți: Candace Beinecke, anterior președintele comitetului juridic al muzeului, și Hamilton James, președintele comitetului său financiar. Aceștia vor prelua pe 12 ianuarie de la dezvoltatorul imobiliar Daniel Brodsky, care a declarat pentru New York Times că „Sunt vremuri extrem de provocatoare și oportunitatea de a avea doi lideri cu experiențe puternice, dar diferite, este un câștig-câștig pentru muzeu.”

statul New York este dând în judecată pe Sotheby’s pentru că ar fi ajutat un client să evite taxe în valoare de 27 milioane USD la achiziții. Plângerea, depusă la 6 noiembrie, susține că, cu încălcarea Legii privind reclamațiile false din New York, casa de licitații a permis unui colecționar să se prezinte ca dealer de artă și să solicite scutiri care se aplică numai comerțului cu artă. Sotheby’s neagă acuzațiile.

Realizatorul și artistul video Aldo Tambellini a murit la vârsta de 90 de ani. Artistul, care s-a născut la New York, dar a crescut în Italia înainte de a se întoarce să studieze în Statele Unite, a fost o figură de frunte a scenei avangardiste din orașul său natal. Cunoscut pentru preocuparea sa pentru negru, despre care artistul a insistat că „nu este opusul albului; este o stare de a fi ‘, ​​Tambellini a făcut obiectul unei retrospective la Tate Modern în 2012. The paznic îl cită pe Stuart Comer, curator de film la MoMA, spunând: „Am pierdut un titan”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *