Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – cea mai veche pictură de animale din lume găsită în IndoneziaArheologii cred că au descoperit cea mai veche pictură cunoscută a unui animal, într-o peșteră de pe insula indoneziană Sulawesi. Pictura, care descrie o specie cunoscută sub numele de porc verucos Sulawesi, măsoară 136 cm lățime și a fost realizată folosind un pigment ocru roșu închis. Acesta a fost localizat pentru prima dată într-un site de artă rock necunoscut anterior în 2017 și de atunci a fost datat cu cel puțin 45.500 de ani în urmă – făcându-l cu mai mult de 1.000 de ani mai vechi decât cea mai veche pictură de animale cunoscută anterior, de asemenea, a unui porc negru Sulawesi

Smithsonian reduce planurile înapoi pentru a reamenaja capătul sudic al campusului său din Washington, DC Un plan master de 2 miliarde de dolari proiectat de arhitectul danez Bjarke Ingels a fost dezvăluit în 2014 și a primit aprobarea de la Comisia Națională de Planificare a Capitalei în 2018, cu construcția programată să înceapă anul acesta. Planul revizuit, care a fost prezentat miercuri, a eliminat elemente, inclusiv noi intrări cu vedere la Mall-ul Național pentru Muzeul Național de Artă Asiatică și Muzeul Național de Artă Africană și extinderi subterane ale clădirilor sale. Lonnie G. Bunch III, care a preluat funcția de secretar al Smithsonian în 2019, a descris schimbările ca fiind un „proces evolutiv” care a rezultat din „intrarea și punerea anumitor întrebări” a lui Bunch.

Naomi Beckwith, curator senior la MCA Chicago, a fost numit în calitate de director adjunct și curator șef al Muzeul și Fundația Solomon R. Guggenheim. Beckwith va prelua rolul în iunie, ocupând un post vacant de la demisia lui Nancy Spector în octombrie anul trecut.

Planuri pentru o transformare de 250 milioane EUR a Champs Elysees în Paris au fost aprobate de primarul orașului, Anne Hidalgo. Schema va reduce la jumătate cantitatea faimoaselor căi largi acordate vehiculelor; restul va fi pietonal și plantat cu copaci, creând ceea ce Hidalgo a numit „o grădină extraordinară”. Proiectele au fost elaborate de arhitecții PCA-Stream, prima etapă a proiectului – reproiectarea Place de la Concorde – urmând să fie finalizată la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *