Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Beirut devastat de exploziiO explozie masivă într-un depozit din portul Beirut marți seară, considerată a fi cauzată de aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu care au fost depozitate la fața locului timp de șase ani, a ucis la momentul scrierii a cel puțin 145 de persoane și a rănit peste 5.000. Explozia devastatoare a distrus sau a deteriorat jumătate din oraș, a declarat miercuri guvernatorul Beirut, iar peste 250.000 de persoane sunt strămutate. Printre clădirile prinse în explozie se numără galerii de artă din apropierea portului, precum Galeria Marfa și Galerie Tanit, ambele fiind distruse, relatează Ziarul de artă. În altă parte a orașului, Opera Gallery, Galerie Sfeir-Semler și Galerie Janine au fost, de asemenea, avariate. Muzeul Sursock, care s-a redeschis în 2015 după o lungă renovare, a fost grav avariat, spune directorul său Zeina Arida: „Este oribil să vezi cinci ani de muncă în totală distrugere – chiar și în timpul războiului civil nu a fost atât de rău.

Până în prezent au semnat peste 7.000 de persoane o scrisoare deschisă de la angajații Southbank Center și susținători, publicat la 31 iulie, criticând ceea ce este descris ca „un program de concedieri brutale în întreaga organizație”. Centrul, care include Galeria Hayward, desfășoară în prezent consultări cu privire la concedierile propuse de până la două treimi din forța sa de muncă, reprezentând aproximativ 400 de persoane. După un protest susținut în weekendul trecut, Southbank Center a lansat o declarație subliniind „pierderea catastrofală a 60% din veniturile noastre” care a impus aceste reduceri. Declarația indică, de asemenea, „inexactitățile conținute în” scrisoarea deschisă și se angajează că SBC va „rămâne transparent, deschis și onest” cu personalul organizației în timpul procesului de consultare. Southbank Center nu este singura organizație din Marea Britanie care se confruntă în prezent cu critici: săptămâna trecută a avut loc un protest în afara acesteia Tate Modern împotriva reducerilor propuse de până la 300 de locuri de muncă la Tate Enterprises, componenta comercială a muzeului.

Marile muzee din Statele Unite fac alte concedieri ca urmare a pandemiei coronavirusului. Artnews a raportat miercuri că Muzeul Metropolitan de Artă concediază 79 de angajați – și plasează alți 181 pe drum – în cea de-a doua rundă de concedieri de la închiderea instituției în martie. Nouăzeci și trei de muncitori au acceptat și pensionarea voluntară, a confirmat conducerea muzeului. La începutul săptămânii, pe 3 august, Met a anunțat că toate stagiile sale vor fi plătite acum, datorită unui cadou major. La Muzeul de Artă Philadelphia85 de membri ai personalului au fost concediați și 42 au acceptat pensionarea voluntară, cu o reducere de peste 20% a forței de muncă a muzeului. La două zile după anunț, o majoritate covârșitoare a personalului a votat pentru a forma un sindicat. Muzeul de Arte Frumoase, Boston concediază 57 de angajați și alți 56 au fost de acord să se pensioneze anticipat. Între timp, pe coasta de vest, Biblioteca Huntington, Muzeul de Artă și Grădinile Botanice a concediat opt ​​membri ai personalului, inclusiv curatorul său șef de artă europeană, Catherine Hess.

Șaizeci și nouă de artefacte au fost restituite în mod privat în Ecuador într-o ceremonie la ambasada de la Londra pe 13 iulie. Obiectele au fost colectate de diplomatul Antony Balinski, care a servit ca Programul ONU de Dezvoltare rezident în Quito în anii 1960. Un entuziast al artei și arheologiei din Ecuador, Balinski a fost decorat cu un Ordin Național de Merit și a câștigat cetățenia ecuadoriană după ce s-a retras la Quito. Colecția sa include obiecte despre care se credea până în epoca precolumbiană, precum și icoane catolice din epoca cuceririi spaniole. Întoarcerea colecției a fost instigată de nepoatele lui Balinski, Maria Balinska-Szczerba și Marta Peroutka, după moartea tatălui lor Michel Balinski anul trecut. Vorbind la ceremonie, ambasadorul ecuatorian în Marea Britanie, Jaime Marchán-Romero, a declarat: „Această ceremonie marchează începutul returnării pieselor în Ecuador, unde [they] poate fi afișat și apreciat. ‘ Marchán-Romero a adăugat că a informat Institutul Național al Patrimoniului cu privire la cererea familiei ca lucrările „să fie expuse într-un muzeu din Ecuador și denumită Colecția Antony Balinski”, ca o amintire a [Balinski’s] dragoste [for] tara noastra.’

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *