Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – Art Basel Miami Beach anulatOrganizatorii Art Basel Miami Beach au anulat ediția din acest an a târgului, care va avea loc în perioada 3-6 decembrie, din cauza pandemiei coronavirusului. Targul a emis o declarație miercuri, declarând că nu are nicio opțiune de anulare, „Având în vedere situația actuală în ceea ce privește impactul pandemiei, care se întinde din sudul Floridei către alte părți ale țării și ale lumii; limitări și incertitudine cu privire la organizarea evenimentelor la scară largă; restricții și interdicții de călătorie internaționale, precum și reglementări de carantină în Statele Unite și pe plan internațional, alături de alți factori […]’. Expozanții nu vor fi taxați pentru standurile lor și taxele de înscriere vor fi reportate la târgul de anul viitor, care este programat să aibă loc în perioada 2-5 decembrie 2021.

Artistul iraniano-american Siah Armajani a murit la vârsta de 81 de ani. Printre numeroasele sale proiecte publice, Armajani a proiectat podul Irene Hixon Whitney care leagă grădina de sculpturi din Minneapolis de Loring Park și ceaunul olimpic pentru jocurile din 1996 desfășurate la Atlanta. Student în filozofie la Universitatea din Teheran, Armajani a părăsit Iranul în Statele Unite în 1960 din cauza preocupărilor familiei pentru siguranța sa ridicată de activitățile sale politice. În concordanță cu interesul său pe tot parcursul vieții pentru inginerie și tehnologie, Armajani a fost unul dintre primii artiști care a explorat posibilitățile artei computerizate. În 2018, artistul a făcut obiectul unei retrospective majore, „Siah Armajani: Follow this Line” la Walker Art Center, care a călătorit la Met în anul următor. În „Manifest: Sculptura publică în contextul democrației americane” (1968–78; revizuit în 1993), Armajani a scris: „Sculptura publică nu ar trebui să intimideze, să atace sau să controleze publicul. Ar trebui să îmbunătățească un anumit loc.

Muzeul de Artă Modernă din San Francisco a anunțat că va introduce cursuri pentru toți membrii personalului cu normă întreagă și cu jumătate de normă. De la sfârșitul lunii septembrie, angajaților afectați li se vor reduce salariile cu aproximativ 20%, iar reducerile se vor aplica până la redeschiderea muzeului. Nu a anunțat încă o dată de deschidere. Când muzeul s-a închis în martie, a prezis o scădere cu 40% a veniturilor din exploatare în anul fiscal care se încheia în iunie. A făcut deja concediat 135 de personal ocazional în martie și a făcut o mai departe 55 de angajați disponibilizați în iunie. Directorul SFMOMA, Neal Benezra, a luat o reducere de 50% a salariului său, care în 2018 a fost de aproape 1 milion de dolari. În aprilie, „personalul SFMOMA îngrijorat” a scris o scrisoare deschisă prin care critica consiliul de administrație și conducerea superioară și sugerează lui Benezra să nu atragă deloc salariu în timp ce angajații au fost angajați.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *