Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – ancheta Gurlitt tezaur se încheieFundația Germană de Artă Pierdută a anunțat că ancheta sa asupra Tezaur Gurlitt este la sfârșit. După 6 ani examinând proveniența celor 1.500 de opere de artă moștenite la Kunstmuseum Bern de Cornelius Gurlitt, a reușit să demonstreze că doar 14 lucrări au fost cu siguranță jefuite de naziști, returnându-le familiilor proprietarilor originali. Dar, în calitate de Gilbert Lupfer, director al fundației, a declarat Swissinfo la începutul acestei săptămâni, “Există o zonă gri foarte mare.”

Premiul Turner pentru anul 2020 a fost anulat; bursele de 10.000 de lire sterline vor fi acordate în schimb 10 artiști. În declarația sa Tate Britain a subliniat imposibilitatea organizării unei expoziții de lucrări ale artiștilor selectați în această toamnă. Alex Farquharson, directorul Tate Britain a spus: „Cred că JMW Turner, care odată plănuia să-și părăsească averea pentru a sprijini artiștii în ora lor de nevoie, va aproba decizia noastră”.

Muncăse află la Muzeul de Artă Philadelphia au solicitat conducerii muzeului să le recunoască uniunea. Personalul a depus o petiție la Consiliul Național pentru Relații cu Munca pentru a se alătura capitolului local al Federației Americane a angajaților de stat, județeni și municipali, dar recunoașterea voluntară a muzeului ar însemna că organizatorii nu trebuie să voteze personalul. În ultimele luni, Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles și The Shed din New York au recunoscut sindicatele personalului.

Marți, judecătorii italieni au decis că Ministerul italian al culturii nu poate revoca contractul de închiriere pentru o fostă mănăstire încheiată de Institutul Dignitatis Humanae (DHI). Organizația speră să folosească site-ul ca academie de instruire cu un curriculum conceput de strategul de dreapta Steve Bannon. Ministerul culturii, care susține că institutul a oferit informații false în cererea sa de închiriere a mănăstirii din Collepardo, în sud-estul Romei, a declarat pentru Ziarul de artă că va contesta decizia, iar biroul procurorului general din Roma a deschis o anchetă penală cu privire la presupusele încălcări ale contractului de către institut.

Emmanuel Kasarhérou a fost numit director al Muzeul Quai Branly. Kaserhérou, care preia postul de la Stéphane Martin, a fost directorul adjunct al colecțiilor muzeului din 2014 și a organizat expoziția „Kanak: Art is a word”. Născut în Noua Caledonie și expert în culturile oceanice, Kaserhérou este fostul șef al Centrului Cultural Tjibaou din Noumea.

Tate a anunțat asta Roland Rudd urmează să preia de la Lionel Barber funcția de președinte al consiliului său de administrație în 2021. Rudd, fondator și președinte al firmei de relații publice Finsbury, este administrator al instituției din noiembrie 2017.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *