Stiri internationale

Săptămâna în știri de artă – 1,57 miliarde de lire sterline pentru sectorul culturii din Marea BritanieRezumatul actualizat periodic al celor mai bune știri de artă din săptămână

Guvernul britanic promite o finanțare de urgență de 1,57 miliarde GBP pentru sectorul artelor | Guvernul britanic a anunțat un pachet de ajutor de 1,57 miliarde de lire sterline pentru a proteja sectoarele de artă și patrimoniu din Marea Britanie de impactul financiar al coronavirusului. Pachetul, descris de guvern ca „cea mai mare investiție unică în cultura britanică”, a fost lăudat de cifre din industriile de artă ale națiunii; Ian Blatchford, președintele Consiliului Național al Muzeelor, a numit anunțul „știri binevenite pentru sectorul muzeelor, atât în ​​ceea ce privește finanțarea, cât și ca angajament strategic pentru rolul nostru în viața țării”. Pachetul include:

• O sumă de sprijin de 1,15 miliarde de lire sterline pentru organizațiile culturale din Anglia, cu 270 de milioane de lire sterline livrate ca împrumuturi și 880 milioane de lire sterline ca granturi.
• 100 milioane GBP pentru instituțiile culturale naționale din Anglia și pentru English Heritage.
• Investiții de 120 de milioane de lire sterline pentru infrastructura culturală și proiectele de construcție a patrimoniului din Anglia care au fost întrerupte din cauza pandemiei.
• Fonduri în valoare totală de 188 milioane GBP pentru administrațiile descentralizate, cu 97 milioane GBP pentru Scoția, 59 milioane GBP pentru Țara Galilor și 33 milioane GBP pentru Irlanda de Nord.

Suma finanțării se compară favorabil cu pachetele de ajutor ale altor națiuni europene, dar pachetul ridică întrebări cu privire la cât de mult sprijin, dacă există, ar putea fi oferit artiștilor individuali – mulți dintre aceștia fiind independenți. Secretarul pentru cultură din umbră, Jo Stevens, a numit pachetul „prea puțin prea târziu”, în timp ce John Berry, fostul director artistic al Operei Naționale Engleze, a subliniat că „există o mulțime de instituții pentru ca acest lucru să se întoarcă”. Într-o declarație comună, directorii galeriei naționale, British Museum, Tate, V&A și muzeele de istorie naturală și știință au salutat asistența de urgență, adăugând că „Așteptăm cu nerăbdare să ne angajăm cu analiza cuprinzătoare a cheltuielilor pentru a asigura o perioadă mai decontare financiară pe termen. ‘

Luni, noul premier al Franței, Jean Castex, a fost numit Roselyne Bachelot secretar de cultură în prima sa remaniere a cabinetului. Bachelot a lucrat ca comentator media în ultimii opt ani, înainte de care a ocupat funcții ministeriale atât sub conducerea lui Nicolas Sarkozy, cât și a lui Jacques Chirac. Ea îl înlocuiește pe Franck Riester, care deținea funcția din 2018; Riester este acum responsabil cu comerțul exterior la Ministerul Europei și Afacerilor Externe.

Teatre în aer liber și locuri de muzică i se va permite reluați spectacolele în Anglia de sâmbătă 11 iulie. Anunțând știrile pe 9 iulie, secretarul pentru cultură Oliver Dowden a spus că spectacolele trebuie să aibă loc „în afara și cu un public limitat și distanțat social”; el a îndemnat oamenii să „iasă acolo și să-și joace rolul” cumpărând „biletele pentru piese de teatru în aer liber și recitaluri de muzică”. Membrii industriei teatrale au salutat știrea, dar au solicitat guvernului o mai mare claritate cu privire la data revenirii spectacolelor în interior. La începutul acestei săptămâni, Arts Council England a anunțat un pachet de ajutor de 33 de milioane de lire sterline alocat la 196 de locații, pe lângă pachetul inițial de urgență de 160 de milioane de lire sterline pus la dispoziție în martie.

Leonie Bell a fost anunțat ca fiind nou director al V&A Dundee. Ea ia manta de la directorul fondator Philip Long, care este acum directorul executiv al National Trust for Scotland. Bell este în prezent liderul strategic pentru viitorul parteneriat Paisley, rol în care a fost responsabilă de regenerarea culturală a orașului Renfrewshire și de oferta recentă pentru Orașul culturii din Marea Britanie.

Ca răspuns la o scrisoare deschisă semnată de peste 70 de membri ai personalului, Elysia Borowy-Reeder a fost plasat în concediu din rolul ei de director executiv al Muzeul de Artă Contemporană din Detroit (MOCAD). Scrisoarea susținea că, în timpul mandatului său de director, Borowy-Reeder „a creat un mediu toxic care a izolat actualii și foștii membri ai personalului”. Între timp, la Londra marți seară, Colegiul Regal de Artă a pierdut un vot de neîncredere asupra acestuia numirea unui om alb ca șef al incluziunii sale. O scrisoare deschisă a mai mult de 800 de studenți și actuali și foști membri ai personalului – inclusiv câștigătorii Premiului Turner din acest an și Jeremy Deller – a citat numirea ca dovadă a „unei culturi toxice a rasismului sistemic” la instituție; RCA și-a „oprit” acum procesul de angajare pentru funcție.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *