Stiri

Romanul „Nostalgia”, de Mircea Cărtărescu, va fi publicat de una dintre cele mai mari edituri din lumeFondată în 1935, editura britanică Penguin Books anunţă includerea scriitorului Mircea Cărtărescu în colecţia Clasici Moderni, cu romanul Nostalgia. Din colecţie mai fac parte autori precum F. Scott Fitzgerald, Albert Camus sau H G Wells.

Apărut iniţial în 1989 sub numele de ‘Visul’, volumul Nostalgia a fost republicat 1993 şi tradus de atunci în mai multe limbi, fiind foarte apreciat de critica internaţională.

„Nostalgia lui Mircea Cărtărescu este fascinantă, pătimaşă şi neaşteptată – aşa cum poate fi numai literatura adevărată.“ (Los Angeles Times)

„Aşa ar scrie George Lucas dacă ar fi poet. Prin imaginaţia sa prolifică şi ameţitoare, Mircea Cărtărescu se dovedeşte, în pofida avangardismului crepuscular, mai modern decât aproape toată literatura europeană tradusă acum.“ (New York Sun)

„La treizeci de ani de când am început-o şi la douăzeci de ani de la ediţia completă Humanitas, Nostalgia rămâne cartea mea cea mai citită şi cea mai citată, în ţară şi în lume”, spunea Mircea Cărtărescu în 2013.

Nostalgia va fi disponibilă în noua ediţie Penguin din 4 martie 2021 şi o poţi precomanda deja. Editura a inclus în cadrul aceleiaşi colecţii şi romanul De două mii de ani, al lui Mihail Sebastian, a cărui carte, Femei, urmează să o publice pe 5 noiembrie.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Source link

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *