Expozitii

Rising Star Artist Honor Titus servește un as al unui debut de pictură în Chelsea


Porțiunea de pe strada 19th la vest de 10th Avenue a fost înfundată cu construcții într-o zi de luni din ianuarie, când Honor Titus, purtând un puffer North Face și Adidas alb cu dungi verzi, a delimitat treptele până la casa orașului Chelsea din Galeria Timothy Taylor. Prima sa expoziție solo de la New York se deschide acolo joi. Cu o săptămână înainte de deschidere, se vânduse deja.

Titus, care are 31 de ani, avea o mască în carouri și l-a întrebat pe directorul galeriei, Columbus Taylor, despre ce fel de ceai ar putea să le ofere galerienilor care vin la deschiderea de toată ziua.

„Ceai japonez, mușețel, ceai verde, ceai de mentă”, a propus Titus.

„Trebuie să luăm, de exemplu, căni de ceai pentru toată lumea, precum Alice în Țara Minunilor?” Întrebă Taylor.

– De fapt – nu mint, răspunse Titus, gânditor. „Menta nu este un ceai în aer liber.”

Onorați Titus, Portret de artist. Fotograful Kingsley Ifill. Amabilitatea Galeriei Timothy Taylor.

Onorului Titus îi place ceaiul – a băut destul de mult ceai din plante cu câteva nopți mai devreme, în timp ce mâncam cina la Dr. Clark – și îi place să joace tenis și să urmărească meciuri, mai ales dacă prezintă fenomenul american Naomi Osaka. Arcane deosebite se lasă aspirate în dieta sa insaciabilă de creație și se învârt înapoi în picturile sale. Există opt lucrări în spectacolul său de la Timothy Taylor, „For Heaven’s Sake”, și fiecare în fiecare sticlă o lume.

Cu prețuri cuprinse între 12.000 și 25.000 de dolari, tablourile au fost capturate de colecționari de top precum Beth Rudin DeWoody, precum și de instituții asiatice și cumpărători din New York și Marea Britanie. Ar putea fi cel mai bun spectacol de pictură din oraș.

„Îmi place munca care este aproape, dar nu chiar jurnalistică”, a spus Titus, plimbându-se prin casa subțire, cochetă, pe care dealerul londonez Timothy Taylor a preluat-o în 2016, ca cap de plajă la vest.

„Cu situația în care ne aflăm, nu făceam prea multe – pictam și jucam mult tenis”, a spus Titus. „Așadar, există un element de nostalgie pentru mișcare, pentru dans, pentru îmbrățișare.”

Onorați Titus, Sock Hop (2020). Fotografie prin amabilitatea Galeriei Timothy Taylor.

Tablourile: o fată la o șosetă hop singură cu pantofii nepurtati ai altor persoane lângă gleznele sale pivotante; un cuplu care valsa lent în fereastra unui apartament; jucători de tenis care aruncă mâna dreaptă de top; un cuplu pe gazonul Brand Library din Glendale, California, unde locuiește Titus.

„Vreau să fac tablouri de care să se bucure un public larg”, a spus Titus. „Am un lucru pe care îmi place să-l spun: de la Rikers la Ritz. Vreau ca oamenii să-mi aprecieze picturile la Rikers și vreau ca oamenii să le aprecieze la Ritz. Acestea sunt ambele locuri în care am fost în viața mea personală. ”

Onorați-l pe Titus. Amabilitatea lui Onor Titus.

Titus este cazat la un hotel din centrul orașului. Obișnuia să locuiască în oraș, unde îndeplinea funcții de prim-ministru în marea ținută spazz-punk Cerebral Ballzy. (Ne-am dat seama că trupa mea s-a deschis pentru trupa sa o dată, la Wreck Room din Bushwick, în 2008.) După ce a lucrat ca asistent de studio pentru Raymond Pettibon, Titus a plecat pentru a-și începe propria practică, fără o diplomă de școală de artă, dar cu o ochi dornici de observare în portret. El atrage atât din Chicago Imagists, cât și din Les Nabis – există o pală palpitantă de Félix Vallotton în Sock Hop. În ianuarie 2020, a avut un spectacol la Henry Taylor, spațiul expozițional pe care artistul omonim – un mentor al lui Titus – îl instalează uneori în studioul său din centrul orașului LA.

Până atunci apăruse stilul său, cu picturi izbitoare ale unui câine într-un decapotabil la un magazin de produse alimentare sănătoase, a doi străini într-un cinematograf rece într-o zi fierbinte de vară. Mai târziu în acel an, două noi picturi mari au fost printre cele mai importante momente ale un aclamat spectacol de grup cu tematică florală la Karma, „(nimic altceva decât) Flori”.

Onorați Titus, Parfum Jazmine, prezentat în spectacolul Karma „(nimic altceva decât) Flori”. Fotografie prin amabilitatea Karma.

El a realizat aceste noi picturi izolat în Los Angeles, iar experiența membrului fantomă a prietenilor și a familiei dispărute este o stare de spirit iminentă. O lucrare care a fost încă agățată a fost o pictură a unei imagini a bunicii sale care se găsea în vechea lui casă, redată cu dragoste. În altă parte, un jucător de tenis bate un drept și o pictură a lui Miles Davis pe un butuc de copac.

„Miles mergea doar în pădure și își practica trompeta”, a spus Titus. „Cu muzicienii de jazz, lucrul cel mai obișnuit era practicarea în pădure, dar Miles era în pădurea literală. Această imagine, a unuia dintre cei mai mari muzicieni din toată lumea, care cântă singură în pădure, este una frumoasă pentru mine. ”

Onorați Titus, Temeiul Bibliotecii de marcă (2020)

Am întrebat despre cuplul de pe peluză din Glendale, pete albe care sclipesc pe verde ca stelele. Titus a spus că, în urmă cu aproximativ un an, se întâlnea cu o fiică dintr-o familie proeminentă a lumii de artă, astfel că cuplul din tablou este al artistului și al unui vechi iubitor.

„Nu s-a încheiat fericit, dar am avut un moment la Brand Library care a fost cu adevărat perfect, autonom”, a spus Titus. „Nu sunt unul pentru autoportretizare, dar poate că acesta este cel mai aproape de care am venit”.

Eu și Titus ne uitam la peisajul imposibil de însorit din California, când unul dintre prietenii săi a intrat din frigul din New York pentru a viziona spectacolul. După prânz și mai mult ceai, am început o lungă plimbare spre est. La Fifth Avenue, am văzut în depărtare arcul de la Washington Square Park. La vreo 15 străzi distanță, Titus și-a amintit cuvântul din partea de sus textual: „Să ridicăm un standard la care cei înțelepți și cinstiți pot repara”.

„Ar trebui să încercăm să jucăm tenis diseară?” Întrebă Titus, făcând pași lângă fântână. A existat o balon în Midtown, unde a putut obține o instanță pe un preț ieftin.

Am intrat în Punjabi Deli pe strada Houston pentru a lua chai, apoi am mers pe bulevardul A până la Mast Books. Titus a cumpărat o carte de lucrări de Pierre Bonnard și o mică carte de poezii ale lui Richard Brautigan, iar noi am părăsit magazinul pentru a arunca cupe goale Anthora în coșul de pe strada East 5th.

La jumătatea plimbării, Titus și-a scos recompensa și le-a recitat tuturor pe stradă un poem Brautigan deosebit de obraznic. A râs suficient de tare ca să fie auzit în Soho. Apoi, a decis că se va întoarce la hotelul său, în loc să joace tenis, să doarmă puțin.

„Vreau ca spectacolul să transmită o anumită căldură, o anumită joie de vivre”, a spus Titus. Mai degrabă decât să surprindem un trecut de pre-blocare, „este vorba de a fi plini de speranță. Titlul spectacolului este „For Heaven’s Sake” și este totul despre intonația în modul în care o spui. Fraza poate fi o blasfemie. Poate fi un apel la ceva mai înalt. Sau poate fi vorba despre „să trecem prin asta” ”.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *