International

Revenirea Smashing Pumpkins și noul Billy Corgan – Suplimentul de cultură


Mari vedete ale rockului alternativ din anii ’90, Billy Corgan și formația Smashing Pumpkins au revenit cu un nou album, Cyr, menit să recâștige publicul grupului și să serbeze 25 de ani de la lansarea albumului Mellon Collie and The Infinite Sadness care, cu 20 milioane de discuri vândute, i-a transformat în superstaruri mondiale.

Noul album, Cyr, proaspăt lansat, flirtează cu o abordare mult mai pop și mai electronică și propune publicului nu mai puțin de 20 de noi piese.

Totul, ca de obicei, gravitează în jurul liderului „megaloman și tiranic“ al trupei, Billy Corgan, cel care în 2020 pare intrat într-o nouă fază a existenței și a redevenit, mai modest, doar William Corgan.

Astăzi el comentează anii de glorie, când personalitatea lui suicidară și tiranică a contribuit din plin la destrămarea grupului în formula sa inițială.

„Îmi creasem un avatar în care eram complet imersat, exact ca un actor“, explică William Corgan. „Îmi schimbam permanent comportamentul, foloseam o grămadă de personaje pentru a crea dis­tanța între mine și ceilalți. Cel mai acid lucru pe care l-am citit despre mine a fost «Îl detest pe Billy, dar iubesc muzica lui». De ce credeți că oamenii îi venerează încă pe 2Pac sau Jim Morrison? Pentru că personajul Billy era bun pentru business.“


Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *