Stiri internationale

Publicul nu ar trebui să plătească pentru a fi membru al muzeelor. De aceea eliminăm taxele la instituția noastră


Nu este suficient ca muzeele să se adapteze doar pentru a supraviețui; pentru a fi adevărați susținători ai unei culturi incluzive și democratice, muzeele trebuie să facă schimbări fundamentale la structurile care au fost considerate mult timp ca fiind practici standard. Acest lucru se poate aplica la ceva la fel de (aparent) simplu ca apartenența la muzeu.

De aceea Institute for Contemporary Art la Virginia Commonwealth University (ICA la VCU), unde m-am alăturat ca director executiv la opt luni după deschiderea noastră în aprilie 2018, a decis să regândească această practică onorată de timp. Recent am lansat un nou model de membru gratuit, foarte diferit, în care valoarea membrilor noștri nu constă în primul rând în contribuțiile lor monetare.

De acum înainte, dacă doriți să fiți membru al ICA la VCU, vrem să fiți o parte activă și egală a comunității noastre, indiferent de contribuțiile dvs. financiare. Credem că această nouă abordare, mai simplă și mai incluzivă, ne va face mai puternici și, de fapt, va duce la un angajament și asistență generală mai mari.

Vedere aeriană exterioară a ICA și Resiliency Garden, 2020. Foto: Max Schlickenmyer

Abonamentele la muzee tradiționale, care costă de obicei între 50 și 100 USD pentru o persoană și se pot extinde în mii de dolari pentru clienții de nivel superior, stabilesc o relație tranzacțională între instituții și membri, care se bazează pe bogăție și clasă. În noul model de membru ICA, nu există puncte de preț cu niveluri cu beneficii corespunzătoare. Toți membrii primesc aceleași beneficii și acces la ICA, de la evenimente și experiențe destinate membrilor (atât în ​​persoană, cât și virtuale) la oportunități educaționale și admitere reciprocă la muzee din întreaga țară.

Intrarea gratuită la muzeu (beneficiul standard pentru membrii entry-level) nu face parte din modelul nostru de membru, deoarece ICA este deja gratuit pentru toți. A avea o politică generală gratuită de admitere ne-a pregătit calea pentru a înființa o comunitate de membri care nu este doar nestratificată, ci și neînlăturată de site-ul nostru fizic. De la crearea de povești și podcast-uri de lucru în noul nostru centru media dezvoltat în parteneriat cu organizația media publică VPM până la urmărirea proiectelor noastre pe YouTube, creăm modalități de conectare care se extind dincolo de zidurile clădirii noastre din Richmond.

Programele de aderare sunt comune din secolul al XIX-lea. În Motoare de cultură, una dintre cele mai vechi cărți despre istoria modului în care puterea modelează muzeele americane, Daniel M. Fox descrie modul în care cotizațiile membrilor erau întotdeauna ambiguu atât cadou, cât și cumpărare. El arată și modul în care apartenența la muzeu a fost, de la origini, organizată ca o ierarhie de clase pentru a oglindi ierarhiile din societate. Muzeele sunt ierarhice – acest lucru este inevitabil. Funcția lor esențială a fost să prețuiască unele obiecte peste altele și să întruchipeze noțiunea că obiectele de mare valoare sunt rare.

Vedere de instalare a expoziției inaugurale a ICA, "Declaraţie," 2018. Foto: David Hale

Vedere de instalare a expoziției inaugurale a ICA, „Declarație”, 2018. Foto: David Hale

Dar instituțiile nu trebuie să privească obiectele culturale în acest fel și nu trebuie să vadă oamenii așa. Noul nostru ICA de la VCU încearcă să fie un nivelator, urmărind un „front lung al culturii” mai orizontal în programul nostru (evaluând podcast-uri și picturi la același nivel, de exemplu, sau arătând munca vizuală și materială a activiștilor).

Vrem să ne construim comunitatea în același spirit, dărâmând nivelurile și ierarhiile și primind în schimb numeroasele tipuri de cunoștințe, experiență și practică necesare pentru explorarea, prin cultură, a calităților și complexităților lumii contemporane. Ceea ce propunem este o schimbare a contractului dintre instituție și circumscripțiile pe care le deservim, făcând ca apartenența să fie parte a unui colectiv – mai puțin tranzacțional, mai mult relațional.

Deși noul nostru membru ICA este gratuit, membrii noștri au încă opțiunea de a dona sau de a sponsoriza anumite programe; avem încredere că mulți dintre ei o vor face și, nu facem nicio greșeală, avem nevoie ca ei să facă acest lucru. Dar avem nevoie de participarea lor (ideile, acțiunile și perspectivele lor) și mai mult și avem nevoie de comunitatea noastră de membri pentru a-i include pe cei cu care apartenența la muzeu tradițional nu se referă.

Fără îndoială că ne asumăm un risc. Finanțarea externă este încă esențială pentru rezultatele noastre, dar renunțăm la unul dintre cele mai încercate și testate instrumente de strângere de fonduri ale muzeului. Dar știm că, în ansamblu, calitatea de membru al instituțiilor este în scădere, în special în rândul populației sub 35 de ani, care cuprinde trei sferturi din audiența ICA la VCU.

Instalarea lui Cauleen Smith's Give It of Leave It (2019).  Foto: David Hale.

Vedere de instalare a lui Cauleen Smith Dă-i din Lasă-l (2019). Foto: David Hale

O astfel de schimbare poate, fără îndoială, să fie mai ușoară la muzee mai mici și mai mici, precum ale noastre. Instituțiile mai consacrate ar putea fi sceptice cu privire la un model în care beneficiile nu sunt scalabile, în care donațiile mari nu sunt însoțite de acces premium. Dar suntem liniștiți și energizați de faptul că mulți dintre donatorii noștri existenți au susținut ei înșiși acest model și sunt pasionați de el. Și pentru că invită mai mulți oameni în cercul nostru – fiecare dintre ei ar putea decide în cele din urmă să devină donator, la orice nivel – acest model orizontal poate genera în cele din urmă Mai mult sprijin financiar.

Suntem inspirați de succesul, în ultimii ani, al campaniilor politice care au ca scop multiplicarea donațiilor mici. Acesta este momentul pentru a construi comunități incluzive și orizontale de sprijin.

În noua comunitate de membri ICA la VCU, speranța este că putem sta cu toții pe un teren egal. Indiferent de titlu sau statut, cu toții suntem studenți și gânditori care explorează lumea contemporană prin artă. Acesta este genul de membru incluziv care ne dă viață viziunii noastre pentru un nou tip de institut cultural.

Munca noastră a fost întotdeauna centrată pe dialog – cu artiști, savanți, unii cu alții – și acest model ne va permite să stabilim un dialog mai echitabil și reciproc cu membrii noștri, unde ne vor spune cum ar dori să se angajeze cu ICA și nu invers. Feedback-ul, ideile și contribuțiile lor vor modela munca pe care o desfășurăm – fie prin sondaje ale membrilor care solicită contribuția lor, sesiuni de ascultare publică precum cele pe care le-am desfășurat înainte de deschidere sau mai informal, prin comentarii pe rețelele noastre sociale sau conversații pe care le avem cu oamenii pe parcurs.

Activarea lansatorului de boli Guadalupe Maravilla (2019).  Foto: Meghan Marchetti

Activarea lui Guadalupe Maravilla Aruncător de boli (2019). Foto: Meghan Marchetti

Schimbările pe care le-am experimentat în ultimul an au avut un impact semnificativ asupra tuturor, de la modul în care ne conectăm unii cu alții la ceea ce vrem și așteptăm de la instituțiile care ne servesc. Aceste schimbări mai mari au făcut ca noul model de membru al ICA – și accesul extins, dialogul și comunitatea pe care le va aduce – nu numai posibil, ci și necesar.

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm direct de la membrii noștri – care, sperăm, vă pot include acum pe mulți dintre voi, indiferent unde locuiți – despre cum putem continua să evoluăm și să devenim o comunitate mai incluzivă și mai puternică.

Dominic Asmall Willsdon este director executiv al Institute for Contemporary Art de la Virginia Commonwealth University.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *