Dezbateri

Proiectul PARSIFAL – Radio România Cultural


Legenda lui PARSIFAL ne oferă calea spre dezvoltarea sufletului conștientei. Transpusă în muzică de Richard Wagner prin opera omonimă, legenda lui PARSIFAL a fost reinterpretată recent și în cheie educațională modernă prin intermediul unui proiect finanțat de Eramus+. Proiectul s-a încheiat acum două săptămâni și-a adus în atenție și în actualitate, basmele și legendele mai multor țări din Europa, inclusiv România (Polonia, Italia, Lituania și Bulgaria). 

Poveştile tradiționale au fost strânse într -o bază virtuală de date și identificate cu ajutorul unei hărți online putând fi accesate cu titlu gratuit. 

În aceste zile, şapte istorisiri tradiționale românești, parte a moștenirii culturale naționale și comunitare, au reintrat în viaţa tinerelor generaţii din Europa pentru a fi folosite la orele de limbă şi literatură, fizică, geografie sau chimie. 

De Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), la emisiunea Știința 360 (14-15), prof.dr. Anca Colibaba, președinte executiv al Fundației Euroed din Iași, partener în PROIECTUL PARSIFAL, a explicat cât de mare a fost inspirația legendei pentru arta predării și învățării transversale și trasndisciplinare.

Un interviu realizat de Mirela Nicolae.

Foto-Wikipedia.org

https://parsifal.pixel-online.org/interactive-map.phpSursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *