Stiri internationale

Profesorul Kenny Schachter este aici pentru a vă învăța mai multe despre NFT-uri (și a pune criticii în detenție)


Încerc urgent să zgâriem împreună suficienți bani fiat – știi, moneda de hârtie de modă veche devenită mijloc legal prin decret guvernamental – pentru a-mi cumpăra casa, care este cântărită de un tezaur antediluvian de artă fizică (în comparație cu cultura digitală de astăzi) , înainte de expirarea contractului meu de închiriere. După ce mi-a explicat situația de reducere, ea a răspuns: „Nu poți vinde mai multe NFT-uri?” Nu, nu era o pictură de glumă monocromatică Richard Prince întrupată (deși este aproape la fel de scumpă), dar s-a întâmplat citiți recentul meu Artnet Articole de știri la subiect. În coloana de astăzi, a treia din ceea ce presupun că a devenit o serie, mă voi adresa criticilor cu înverșunare acerbe ale NFT-urilor, permițându-vă în același timp să săriți peste vitriolul unora dintre atacurile personale la nivelul curții școlii lansate împotriva mea pe Instagram. (Aș vrea să pot.) Twitter, în schimb, platforma de alegere pentru prozelitizatori tehnologici, este, în general, un spațiu mult mai sigur.

Antihristul NFT – nu, nu colegul de articole Nate Freeman, care se referea la NFT-uri ca un „truc” în ultima sa coloană, ci mai degrabă David Gerard, născut David Gerard Jurkiewicz (într-adevăr!) – a scris un critic dur expune pe moneda digitală intitulată „Attack of the 50 Foot Blockchain: Bitcoin, Blockchain, Ethereum & Smart Contracts” (auto-publicat). Sue Halpern, într-un articol din ianuarie 2018 din New York Review of Books, denumită publicația lui Gerard: „O ripostă sobră la toate previziunile optimiste despre criptomonedă”. Și nu s-a oprit aici – Gerard a preluat asaltul într-un recent postare pe blog: „NFT-uri: grefters cripto încearcă să înșele artiști, din nou.” Uch.

Pentru a cita el însuși măcelarul blockchain: „NFT-urile sunt boabe magice fără valoare, frauduloase, cu generare masivă de CO2 pe tranzacție, acest lucru se datorează faptului că NFT-urile există doar pentru a promova cripta. Spune-le artiștilor că există o sumă de bani gratis! Aceștia trebuie să cumpere cripto pentru a obține banii gratis. Devin avocați cripto și oferă scuze pentru dovada muncii și așa mai departe. Câțiva artiști câștigă cu adevărat bani din asta! Probabil că nu vei fi unul dintre ei. Puteți spune că arta criptografică este cu siguranță artă, deoarece atât de mulți susținători ai acesteia sunt brosuri de manifest nesuferite. Doar manifestele ar putea provoca încălzirea globală fugară din volumul pur de aer cald. Rețineți că este doar simbolul nefungibil – arta la care se referă este pe un site web, sub control centralizat și ușor de modificat. Un NFT nu transmite drepturi de autor, drepturi de utilizare, drepturi morale sau orice alte drepturi, cu excepția cazului în care există o licență explicită care o spune. ” Umm, urăsc să-i dau știri domnului Jurkiewicz, dar fie cumpără un Picasso!

Nu mă îmbrac prea adecvat cu IRL și nici în Decentraland nici nu m-am descurcat prea bine. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Cohorta lui Gerard în a denega tendința jucătorilor de pe piață de a-și arunca profiturile criptografice în NFT-uri, creând astfel hype-ul care atrage artiștii pentru a cumpăra mai multe cripto-uri (făcând învârteala veselă – și învârtind mai multe profituri pentru mineri) este Amy Castor, un alt blogger și jurnalist care a scris o mustrare și mai veninoasă în NFT piesa ei „WTF este un NFT”, unde ea reduce întregul sector într-o șiretlic pentru a converti numerarul greu în monedă digitală: „Dacă ofertele inițiale de monede ar fi fost cripta grift din 2017 și finanțele descentralizate (alias„ DeFi ”) au fost cele din 2020, atunci„ anii ’90 sunt greft din 2021 și fac exact ceea ce au nevoie grefierii cripto: să atragă mai mulți bani stupizi în cripto. ” Acești curmudgeoni, care împreună îi fac pe Hilton Kramer și Robert Hughes să arate ca Scufița Roșie, echivalează NFT-urile cu nebunia de scurtă durată a Beanie Babies din anii ’80 – dar, din nou, aceeași critică a fost adusă împotriva PayPal la începuturile sale.

Ajutor! Lasa-ma sa ies! Am nevoie să cumpăr niște NFT-uri! BF Skinner a fondat teoria simbolurilor în știința comportamentală. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Ajutor! Lasa-ma sa ies! Am nevoie să cumpăr niște NFT-uri! BF Skinner a fondat teoria simbolurilor în știința comportamentală. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Potrivit site-ului web Decriptează, „Tokenomics” este studiul modului în care criptomonedele funcționează într-un ecosistem mai larg, inclusiv distribuția digitală a simbolurilor, și modul în care acestea pot fi utilizate pentru a stimula comportamentul în rețea, perpetuând adaptarea și funcționalitatea practică – adică, oferindu-le cripto-bros ceva pentru a-și petrece amuzantul bani pe (conform scepticilor). Destul de amuzant, această terminologie a apărut în 1972 de BF Skinner, cel mai faimos pentru faptul că și-a crescut fiica într-o cutie pe care a conceput-o pentru a întări anumite acțiuni prin impunerea de consecințe. Skinner credea că un model economic bazat pe jetoane ar putea controla activitatea animalelor (și a oamenilor) stimulând comportamentul pozitiv. Mai recent, în aceeași ordine de idei, artistul Kevin Abosch a conceput un proiect NFT care recompensează pe ascuns colecționarii care își păstrează jetoanele, mai degrabă decât să le arunce instantaneu înapoi pe piață într-o nanosecundă – neglijând doar avertizarea în prealabil a cumpărătorilor într-un act de subterfugiu pe care îl vede ca fiind cheia concepției conceptuale a operei.

Bine, apreciez cum sună totul ca o înșelătorie descentralizată, distribuită. Elefantul din cameră este impozitul și, pe cât de sigur, guvernele vor muta pe cheltuielile brute bine difuzate în mass-media mondială în ultima vreme și vor încerca să scoată o bucată (semnificativă) din plăcinta digitală în continuă expansiune. NFT-urile prezintă nu atât evaziunea fiscală, cât un act colectiv de a evita cu totul impozitele. La fel ca 1031 de schimburi imobiliare, lingo-ul de cod fiscal acum în afara legii care le-a permis investitorilor să evite câștigurile de capital reinvestind veniturile în tranzacții imobiliare similare, cheltuind bogăția Bitcoin sau Ethereum pe NFT-uri nu dă naștere unei tranzacții impozabile. Deocamdată deocamdată. Există, de asemenea, o rețea în creștere de inteligență cripto, asemănătoare criminalistilor, care utilizează analiza blockchain pentru a urmări traseele de pesmet (fluxul de bani cripto, pentru cei care nu au citeste glosarul meu) în același mod în care jurnaliștii au folosit documentele din Panama Papers pentru a dezvălui ticăloși de finanțare offshore. Distracţie!

Ai prefera să ai încă un tricou sau un NFT? Știu ce vreau - mai multă artă, digitală sau altfel. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Ai prefera să ai încă un tricou sau un NFT? Știu ce vreau – mai multă artă, digitală sau altfel. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Este oare în mare măsură incognoscibilă, aparent umbrită (sub) lumea criptomonedelor? Bitcoins și ETH au vreo valoare reală? În același mod (ha!), Puteți pune o întrebare identică despre starea actuală a dolarului american. Cunosc un miliardar care tocmai a primit al doilea cec de stimulare emis de guvern. Ar putea hiperinflația să revină la nivelurile fără precedent văzute ultima dată în Republica Weimar Germania, când erau necesare roabe pline de bani pentru a cumpăra o pâine? Da, jucătorii de monedă digitală folosesc frecvent FUD (frică, incertitudine și îndoială), un termen inventat – îmi pare rău, nu am putut rezista – pentru a descrie tacticile puternice ale practicilor de propagandă a vânzărilor Microsoft din anii 1990 și cooptate pentru a fi utilizate ca tactici de sperietură în Vestul sălbatic al cripto-landului. Cu toate acestea, sunt cinic idealist că acest domeniu va crește mult dincolo de sensibilitatea jocului video și a screensaver-ului multor arte care inundă acum platformele NFT (care se reproduc mai repede decât hidra) pentru a înflori în comori de artă care fac istorie.

Acest CryptoWiener iubitor de bere este protagonistul unei celebre emisiuni TV austriece din anii '70 care a despărțit națiunea austriacă datorită portretizării clasei muncitoare. Astăzi celebrul său citat „Mei Bier is ned deppat“ (care se traduce în "Berea mea nu este o prostie! ”) Este considerată cultura pop de prim rang. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Acest CryptoWiener iubitor de bere este protagonistul unei celebre emisiuni TV austriece din anii ’70 care a despărțit națiunea austriacă datorită portretizării clasei muncitoare. Astăzi faimosul său citat „Mei Bier is ned deppat“ (care se traduce prin „Berea mea nu este o prostie!“) Este considerat cultura pop de prim rang. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Marea artă NFT poate fi deja găsită, la fel de râvnitoare ca pânza. Au apărut deja galerii NFT interesante care au mult mai multe de oferit, din punct de vedere calitativ, decât majoritatea artelor criptografice vizibile pe platformele mainstream, inclusiv: www.left.gallery; www.hicetnunc.xyz; www.folia.app; www.feralfile.com/exhibitions; www.cryptowiener.com. (Trebuie să recunosc că sunt un fraier pentru CryptoWieners.) Unele dintre site-urile de mai sus utilizează tehnologii care reduc amprenta de carbon disproporționat de ridicată atât de larg raportată în ceea ce privește afacerea blockchain, la fel și Untangible (care va fi lansat în curând online), care va folosi un blockchain privat unde puteți cumpăra, muta și interacționa cu lucrări în condiții de siguranță în cadrul sistemului, fără a suporta taxe sau a ucide copaci. Artiști precum Rhea Meyers, Sarah Friend (care a lucrat ani de zile la o companie uniformă de internet cu venituri de bază), Robert Alice, pionierul Anna Ridler, Darren Bader și sus-menționatul Kevin Abosch produc lucrări semnificative pe care le voi extinde în următoarea mea coloană. (Da, mi-e teamă că va mai exista una.)

Vrei să vezi un truc magic? Cum faci să dispară 69 de milioane de dolari într-o clipită? Ia-ți timp să te uiți efectiv la arta porcării Beeple. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Vrei să vezi un truc magic? Cum faci să dispară 69 de milioane de dolari într-o clipită? Ia-ți timp să te uiți efectiv la arta porcării Beeple. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Trăim, fără îndoială, într-o epocă diferită de când eram mare, în care fiecare adolescent tânjea după o mașină care simboliza mobilitatea și libertatea (în mare parte din familia ta) – întrucât acum vor fi suficiente aplicații de tip ride-sharing precum Uber sau Lyft, copiii de astăzi au niciun interes în a deține o mașină și mulți nu conduc cu totul. La fel, cu arta, în prezent, un bun digital (adică) va face de multe ori trucul și va satisface impulsul dopaminei care m-a atras cu trei depozite pline de artă. Însă cripto-digerati trebuie să afle despre lumea artei de ieri dacă doresc cu adevărat să înflorească în ziua de mâine și invers. În această privință, am un mentor criptografic: un angajat Google de multă vreme și un colecționar NFT timpuriu nesatabil extraordinar cu sediul în Singapore pe care l-am cunoscut pe Instagram. El mă învață tehnologie și, la rândul său, îl îndrum în lumea veche (de artă). Pentru a mă împinge și mai mult, am lansat și (spre surprinderea mea) am fost acceptat să predau un atelier de teză NFT la Școala de Arte Vizuale în acest semestru – primul de acest gen, aș îndrăzni să presupun – și voi susțineți o prelegere deschisă publicului luni, 28 martiea, la ora 18.00 EST. (Rezervați un loc Aici.)

Haide, NFT-urile nu pot fi atât de rele! Cineva a cumpărat-o pe Lindsay Lohan și a aruncat-o la gunoi. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Haide, NFT-urile nu pot fi atât de rele! Cineva a cumpărat-o pe Lindsay Lohan și a aruncat-o la gunoi. Amabilitatea lui Kenny Schachter.

Oamenii ar face bine să ia cu frenezie actuala NFT și să petreacă ceva timp pentru a digera această perioadă revoluționară de schimbare în artă. NFT-urile sunt doar un mijloc de diseminare a artei digitale în fluxul de comerț și vor continua să înflorească. Ceas. Nu există dragoste în frică, ceea ce explică o mare parte din frământările care înconjoară criticii vicioși. La începutul secolului al XX-lea, cubismul era considerat o căutare a celei de-a patra dimensiuni – NFT-urile sunt o fereastră spre a cincea?

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *