Expozitii

Prima expoziție majoră individuală a vechiului maestru Artemisia Gentileschi din Londra a primit recenzii deosebite – Vedeți imaginile aici


Artemisia”La National Gallery, Londra
Până la 24 ianuarie 2021

Ce spune muzeul: „În Europa secolului al XVII-lea, într-o perioadă în care femeile artiste nu erau ușor acceptate, Artemisia era excepțională. A provocat convențiile și a sfidat așteptările de a deveni o artistă de succes și unul dintre cei mai mari povestitori ai timpului ei …

În această primă expoziție majoră a operei lui Artemisia în Marea Britanie, vezi cele mai cunoscute picturi ale sale, inclusiv două versiuni ale ei iconice și violente visceral Judith decapitând Holofernes; precum și autoportretele sale, eroinele din istorie și Biblie și recent descoperite scrisori personale, văzute în Marea Britanie pentru prima dată. ”

De ce merită să aruncăm o privire: Artemisia Gentileschi își face în sfârșit datoria, după ani de zile stârnind în umbră, în timp ce colegii ei de sex masculin au urcat pe scenă și au stabilit un standard pentru pictorii Vechiului Maestru. Acum, însă, cu un atac de descoperiri științifice, noi cercetări ample și vânzări de licitații cu profil înalt și achiziții muzeale, artistul este în cele din urmă în centrul atenției.

În sondajul National Gallery, Viața tumultuoasă a lui Gentileschi poate fi ceea ce atrage spectatorii – ea este cunoscută mai ales pentru descrierea ei îngrozitoare al poveștii biblice a lui Judith decapitând Holofern, pe care unii critici l-au interpretat ca o fantezie de răzbunare care face aluzie la propriul ei viol – dar abilitatea ei de portretist și pictor de teme baroce punctate de femei puternice este ceea ce îi va ține acolo.

Cum arată:

Artemisia Gentileschi, Judith și slujnica ei (cca. 1623-25) © Institutul de Arte din Detroit.

Artemisia Gentileschi, Lot și fiicele sale (cca. 1636-38). © Muzeul de Artă Toledo, Toledo, Ohio.

Artemisia Gentileschi, Esther înaintea lui Ahasuereus (cca. 1628-30). © Metropolitan Museum of Art, New York.

Artemisia Gentileschi, Maria Magdalena în extaz (cca. 1620-25). © Foto: Dominique Provost Art Photography – Bruges.

Artemsisia Gentileschi, Judith și slujnica ei (cca. 1615-17). © Cabinet fotografic al Galeriilor Uffizi.

Artemisia Gentileschi, Judith Decapitând Holofernes (cca. 1612-13). © ph. Luciano Romano / Muzeul și Real Bosco di Capodimonte 2016.

Artemisia Gentileschi, Judith și slujnica ei cu șeful Holofernei (aprox. 1608).  © Nasjonalgalleriet, Oslo / foto Børre Høstland.

Artemisia Gentileschi, Judith și servitoarea ei cu șeful Holofernei (cca. 1608). © Nasjonalgalleriet, Oslo / foto Børre Høstland.

Artemisia Gentileschi, Portretul unei doamne ținând un ventilator (mijlocul anilor 1620). © Fotografie prin amabilitatea proprietarului.

Artemisia Gentileschi, David și Batseba (cca. 1636-7). © Columbus Museum of Art.

Artemisia Gentileschi, Jael și Sisera (1620). © Muzeul de Arte Frumoase, Budapesta.

Artmemisia Gentileschi, Autoportret ca jucător de laut (cca. 1615-17). © Muzeul de Artă Ateneul Wadsworth, Hartford, Connecticut.

Vizualizare instalare, "Artemisia" la Galeria Națională.

Vizualizare instalare, „Artemisia” la Galeria Națională.

Vizualizare instalare, "Artemisia" la Galeria Națională.

Vizualizare instalare, „Artemisia” la Galeria Națională.

Vizualizare instalare, "Artemisia" la Galeria Națională.

Vizualizare instalare, „Artemisia” la Galeria Națională.

Vizualizare instalare, „Artemisia” la National Gallery.

Artemisia Gentileschi, Susannah și bătrânii (1622).  © Colecția Burghley House.

Artemisia Gentileschi, Susannah și bătrânii (1622). © Colecția Burghley House.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *