Stiri internationale

Premiul Turner rupe legăturile cu StagecoachRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Premiul Turner rupe legăturile cu Stagecoach | Premiul Turner a renunțat la acordul de sponsorizare cu Stagecoach în urma strigătului asupra istoriei campaniilor anti-gay de către fondatorul companiei de transport, Brian Souter. Un anunț de joi seară a declarat că sponsorizarea a fost abandonată „de comun acord”.

Sculptura prin satelit a lui Trevor Paglen se pierde în spațiu | Muzeul de Artă din Nevada confirmă faptul că artistul american Trevor Paglen Reflector orbital, o ambițioasă sculptură prin satelit de 1,5 milioane de dolari, a pierdut oficial contactul cu Pământul. Inginerii au ratat fereastra pentru a finaliza desfășurarea lucrării – un balon mylar lung de 100 de metri, lansat în cosmos de o rachetă SpaceX în decembrie anul trecut – în timpul unei închideri guvernamentale de o lună la începutul acestui an. „Dorința lui Trump de a închide guvernul peste un zid de frontieră a ucis o sculptură care ar trebui să fie antiteza”, a spus Paglen.

Facebook elimină grupurile care vând artefacte siriene jefuite | În urma unei investigații BBC joi în ceea ce privește utilizarea Facebook de către traficanții de antichități siriene și irakiene jefuite, compania de socializare a eliminat 49 de grupuri de pe platformă. Amr al-Azm, arheolog la Universitatea de Stat Shawnee din Ohio, a găsit răspunsul insuficient. „Am documentat peste 70 dintre aceste grupuri și putem vedea doar cinci dintre cele care au dispărut și au fost cele mai mici” a spus el Times. “Cele mari sunt încă acolo și sunt disponibile imediat … acestea sunt grupuri mari, mari.”

Toaleta aurie a lui Cattelan merge la Blenheim | Lucrarea lui Maurizio Cattelan din 2016 America– o toaletă aurie complet funcțională – va fi afișată într-o expoziție solo a operei artistului italian la Palatul Blenheim din septembrie. Lucrarea a devenit pe scurt centrul controversei atunci când curatorul Guggenheim, Nancy Spector, a oferit toaleta de aur Casei Albe a lui Donald Trump în locul unui Van Gogh solicitat. America va fi instalat vizavi de camera în care s-a născut Winston Churchill; Edward Spencer-Churchill, fondatorul Fundației de Artă Blenheim, a presupus că ruda sa îndepărtată ar fi găsit lucrarea „amuzantă”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *