Dezbateri

Playlist de scriitor- Liviu Rebreanu – Radio România Cultural


La 135 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți scriitori români, Liviu Rebreanu, în matinalul RRC am ascultat astăzi câteva dintre melodiile preferate ale scriitorului. Peste drum de Cotroceni, în apartamentul pe care Liviu Rebreanu l-a cumpărat pentru fiica sa Puia, poate fi văzut și pick-up-ul lui cu suport pentru zece discuri.

Rebreanu era un mare colecționar de muzică de toate genurile. Sunt aici discuri cu Franz Lehár, Pablo Casals, Beniamino Gigli, Kurt Hohenberger și Carlos Gardel. Lui Rebreanu îi plăceau horele, doinele din zona Prislopului, și bineînțeles, Ciuleandra, care dă și titlul romanului său psihologic din 1927. Scriitorul se ducea deseori s-o asculte pe Maria Tănase pe vremea când cânta la Neptun, restaurantul situat la intersecția dintre strada Dr. Felix și Piața Buzești, acolo unde artista s-a bucurat de un mare succes.

Muzeograful, Adrian David de la Casa memorială „Liviu și Fanny Rebreanu” ne-a ajutat să întocmim lista de preferințe muzicale ale scriitorului Liviu Rebreanu.


 

credit foto Diana Joicaliuc

 Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *