Expozitii

Planurile lui Frick pentru clădirea Breuer promit să-și pună în valoare capodoperele „într-o lumină complet diferită”


Pentru cel puțin următorii doi ani, New York Colecția Frick își va schimba casa conacului din epoca aurită pentru săpăturile brutaliste ale fostului Muzeul de Artă Americană Whitney, proiectat de arhitectul Marcel Breuer în 1966. Acum, muzeul și-a anunțat planurile pentru mult așteptata schimbare de loc.

Miscarea promite un nou cadru dramatic pentru colecția Frick de vechi maeștri în timpul construcției planificate a unei ample renovări și extinderi a Casei Henry Clay Frick din 1914. Frick Madison, întrucât locația temporară din fostul spațiu Whitney a fost dublat, va fi deschisă la începutul anului 2021 și va rămâne în funcțiune până la finalizarea proiectului.

Muzeul nu se îndepărtează la distanță – clădirea Breuer de pe bulevardul Madison de pe East 75th Street este la doar opt minute de mers pe jos de conacul istoric East 70th Street – dar cele două clădiri sunt la distanță de stilistică.

„Publicul va putea experimenta colecția reîncadrată într-un mod nou și interesant”, a spus directorul lui Frick, Ian Wardropper, într-o afirmație. „Minimalismul arhitecturii lui Marcel Breuer de la mijlocul secolului va oferi un fundal unic pentru vechii noștri maeștri, iar rezultatul va fi o experiență de neuitat, pe care publicul nostru o va găsi cu siguranță atrăgătoare și provocatoare de gândire.”

Met Breuer.  Foto: DON EMMERT / AFP / Getty Images.

Met Breuer. Foto: DON EMMERT / AFP / Getty Images.

Aceasta va fi prima dată când colecția lui Frick a părăsit în masă limitele conacului, oferind curatorilor permisiunea de a schimba puțin lucrurile și de a prezenta lucrările de artă în afara camerelor de epocă ornamentate.

Afișajul Frick Madison va fi organizat cronologic, pe regiuni, cu săli dedicate artei nord-europene, italiene, spaniole, britanice și franceze. Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, și Anthony van Dyck fiecare va avea galerii dedicate.

„Prin juxtapuneri proaspete, ne vom prezenta capodoperele într-o lumină complet diferită, dezvăluind relații neașteptate între subiecți, artiști și mass-media”, a declarat Xavier F. Salomon, director adjunct și curator șef al muzeului, într-o declarație.

Diego Velázquez, <em> Regele Filip al IV-lea al Spaniei </em> (1644).  Amabilitatea Colecției Frick” width=”784″ height=”1024″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/velazquez-784×1024.jpg 784w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/velazquez-230×300.jpg 230w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/velazquez-38×50.jpg 38w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/velazquez-1469×1920.jpg 1469w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/velazquez.jpg 1497w” sizes=”(max-width: 784px) 100vw, 784px”/></p>
<p class=Diego Velazquez, Regele Filip al IV-lea al Spaniei (1644). Amabilitatea Colecției Frick.

„De exemplu”, a adăugat el, „grupul mic, dar semnificativ de picturi spaniole al lui Frick, realizat de artiști din El greco la Goya, vor fi afișate împreună pentru prima dată. Oportunitatea de a deconstrui și a prezenta din nou colecția noastră în acest mod oferă o experiență de învățare neprețuită, care ne va îmbogăți înțelegerea și bucurarea colecției. ”

Spațiul extins oferă, de asemenea, posibilitatea de a prezenta capodoperele colecției în mod normal depozitate, cum ar fi „Progresul iubirii”, o serie de Jean-Honoré Fragonard tablouri pe care Frick nu le-a putut arăta niciodată împreună în întregime. Și covoarele mogol din secolul al XVI-lea care ar fi instalate în mod normal ca obiecte funcționale pot fi în schimb afișate pe pereții muzeului, încurajând o apreciere mai completă a artei lor.

Jean-Honoré Fragonard, <em> Progresul iubirii: întâlnirea </em> (1771–73).  Amabilitatea Colecției Frick. ” width=”778″ height=”1024″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/fragonard-778×1024.jpg 778w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/fragonard-228×300.jpg 228w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/fragonard-38×50.jpg 38w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/fragonard-1458×1920.jpg 1458w” sizes=”(max-width: 778px) 100vw, 778px”/></p>
<p class=Jean-Honoré Fragonard, Progresul dragostei: întâlnirea (1771–73). Amabilitatea Colecției Frick.

Printre celelalte vechi maeștri puternici care se pot aștepta să se întâlnească în noua locație Thomas Gainsborough, Jean-Auguste-Dominique Ingres, Titian, JMW Turner, Diego Velazquez, și James Abbott McNeill Whistler, precum și lucrări de artă decorativă variind de la porțelan asiatic și european până la figuri din bronz renascentist până la emailuri franceze.

Planurile de renovare ale lui Frick, de 160 de milioane de dolari, care urmăresc să adauge aproape 90.000 de metri pătrați de spațiu expozițional la muzeu, au lovit numeroase obstacole de-a lungul anilor. După conservatorii a luptat pentru a salva Grădina proiectată de Russell Page, Selldorf Arhitecți s-a întors la tablă de desen, concepând un plan care a axat în schimb sala de muzică circulară a muzeului. Peste obiecțiile iubitorilor de muzică, acel design a fost în cele din urmă aprobat.

Redarea colecției Frick de pe strada 70;  prin amabilitatea Selldorf Architects.

Redarea colecției Frick de pe strada 70; prin amabilitatea Selldorf Architects.

După ce New York a fost închis în martie, Frick a optat pentru a nu redeschide în casa sa permanentă înainte de a începe construcția, pe care speră să o finalizeze până în 2022 sau 2023.

Muzeul moștenește clădirea Breuer de la Metropolitan Museum of Art, care s-a mutat în 2016, folosind fostul muzeu Whitney ca un avanpost pentru arta contemporană. Cu o chirie la un preț de 17 milioane de dolari pe an, Met Breuer a fost privit pe scară largă ca o afacere financiară nereușită pentru instituție. În 2018, Met a anunțat că își va reduce contractul de închiriere pe opt ani cu trei ani și va transfera proprietatea către Frick, care va deveni fără adăpost.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *