Stiri internationale

Pictura lipsită de Jacob Lawrence a fost descoperită în apartamentul din Manhattan


Istoricii de artă sunt cu un pas mai aproape de finalizarea unuia dintre puzzle-urile de durată ale picturii din secolul XX, după un panou din marea serie narativă a lui Jacob Lawrence, Lupta: din istoria poporului american, a fost identificat într-un apartament din Manhattan.

Cele 30 de panouri din serie au fost vândute individual, contra dorințelor lui Lawrence, la sfârșitul anilor ’50 și începutul anilor ’60, unde s-au pierdut cinci locuri din tablouri.

În mod remarcabil, descoperirea din Manhattan a fost a doua în tot atâtea săptămâni. În octombrie anul trecut, un vizitator la „Jacob Lawrence: The American Struggle” la Metropolitan Museum of Art – o expoziție care reunea o parte a seriei – și-a dat seama că panoul 16 stătea agățat pe peretele vecinilor săi, care îl cumpăraseră la o organizație caritabilă. licitație cu aproximativ 60 de ani în urmă.

În zilele de după anunțarea acestei descoperiri, proprietarul celui de-al doilea tablou (panoul 28) – o asistentă ucraineană – și-a dat seama că tabloul pe care i-l făcuse soacra ei cu două decenii în urmă trebuie să fie o altă piesă lipsă din puzzle. „Nu știam că am o capodoperă”, le-a spus ea New York Times. Specialiștii Met au autentificat și conservat acum lucrarea, care se va alătura expoziției – inițiată de Muzeul Peabody Essex din Salem – în ultimele două etape ale turneului său, la Muzeul de Artă din Seattle și Colecția Phillips din Washington, DC.

Panoul 28 (1956) din Lupta: din istoria poporului american (1954–56), Jacob Lawrence. © 2021 Fundația Jacob și Gwendolyn Knight Lawrence, Seattle / Artists Rights Society (ARS), New York.

Cunoscut anterior doar prin reproducerea alb-negru, Panoul 28 este intitulat Imigranți admiși din toate țările: 1820-1840 – 115.773. Lydia Gordon, curator asociat la PEM și curator coordonator al expoziției, explică faptul că descoperirea ne-a transformat înțelegerea picturii. „Ceea ce arăta ca o carte de rugăciune în mâinile figurii masculine din fotografia granulată era de fapt un ghiveci cu un trandafir roșu, floarea oficială a Statelor Unite. Iar mama și bebelușul care alăptaseră fuseseră complet ascunse! Acum, putem înțelege acest tablou ca o imagine a optimismului tandru prin simbolismul vieții fragile care crește într-un loc nou pentru acești oameni care au emigrat. ‘

Pentru mai multe informații despre Lawrence Lupta, citiți recenzia expoziției de către Emily Raboteau Aici.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *