Stiri internationale

Piața Gri: de ce seniori pot deveni cea mai puternică populație din lume care colectează arte în această iarnă (și alte informații)


În fiecare dimineață de luni, Artnet News vă aduce Piața Gri. Coloana decodifică povești importante din săptămâna precedentă – și oferă o perspectivă de neegalat asupra funcționării interioare a industriei de artă în acest proces.

Săptămâna aceasta, ne pregătim pentru un alt tip de moment senior …

MUTAREA ACULUI

Luni trecute, monstru farmaceutic Pfizer publicat datele preliminare care arată că vaccinul său împotriva coronavirusului sunt mai eficiente cu peste 90% la protejarea participanților la studiu de la contractarea temutei boli. Dacă rata actuală de succes și absența însoțitoare a efectelor secundare majore se mențin, medicamentul se va clasa printre cele mai puternice vaccinuri dezvoltate vreodată—Un schimb de joc perspectivă pentru întreaga lume și pentru economia mai largă. În același timp, avertismentele referitoare la distribuția medicamentului cresc, de asemenea, spectrul unei recuperări a pieței de artă care poate fi forțată să se desfășoare în etape, vechea gardă având sarcina contraintuitivă de a conduce drumul devreme.

Progresul de luni face din Pfizer (care lucrează în parteneriat cu firma farmaceutică germană BioNTech) primul medicament care a publicat rezultate viabile din studiile clinice din stadiul final al vaccinului său împotriva coronavirusului. Deși testarea și documentația suplimentară trebuie încă finalizate, Carl Zimmer de la New York Times a raportat că compania este acum pregătită să solicite Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente să autorizeze vaccinul pentru utilizare de urgență în câteva săptămâni. Dacă nu există contracarări în procesul de aprobare, el a considerat că este o „așteptare rezonabilă” că Pfizer ar putea avea până la 20 de milioane de doze gata să fie distribuite în ianuarie 2021.

Dar nu începe să visezi încă să te pupi cu aer în Frieze Los Angeles în februarie. Deși datele lui Pfizer aruncă o rază de speranță în aceste zile întunecate, nu indică neapărat un sfârșit iminent al lungului nostru coșmar internațional. Pentru început, nici Pfizer și nici altcineva nu știu în acest moment cât va dura efectiv imunitatea oferită de vaccinul companiei. Ar putea acoperi destinatarii pentru o viață, ca și în cazul vaccinului împotriva rujeolei … sau ar putea dispărea după doar câteva luni. Numai acest mister ar trebui să ne țină sub control așteptările pentru moment.

Proprietățile fizice ale medicamentului suflă și câteva gropi în drumul spre recuperare. Vaccinul Pfizer trebuie transportat și depozitat la locul unde Times apeluri „temperaturi ultra-reci, ”De la minus-80 grade Celsius (minus-112 grade Fahrenheit). Ceea ce înseamnă că nu doar îi aruncă pe acești băieți răi în lăzi de lemn și îi transportă peste tot în primul vehicul cu 18 roți cu aer condiționat pe care îl pot scoate din lot; un cub Rubik logistic serios va trebui rezolvat pentru a asigura viabilitatea. La fel de important, medicamentul necesită două doze primit două săptămâni distanță să devină efectiv. Acest lucru înseamnă, desigur, că cele 20 de milioane de doze proiectate să fie gata până în ianuarie vor putea de fapt să inoculeze doar jumătate din mulți oameni (și dacă vreun membru al acelei cohorte norocoase ratează a doua întâlnire, numărul scade și mai jos).

În mod adecvat, această avertizare despre lipsa extremă a unui bun valoros creează o schimbare interesantă pe drumul pieței artei înapoi la normalitate.

Vizitatori care se angajează cu galeriști la Frieze Los Angeles. Foto: Mark Blower, prin amabilitatea lui Frieze.

UNDUL GREI

Întrucât Pfizer nu va putea să tună din poartă după Revelion, cu doze suficiente pentru toată lumea din SUA, cu atât mai puțin în multe alte țări în care virusul se dezlănțuie, compania va coopera inevitabil cu guvernul și oficialii din domeniul sănătății publice pentru a raționa vaccinul pentru datele demografice cu cel mai mare risc. Lucrătorii din domeniul asistenței medicale de primă linie formează un grup care are prioritate și se bazează pe instantanee jurnalistice dureroase avem viața lor chiar acum, bănuiesc că vor trece câteva luni până când chiar și cei mai bogați medici și chirurgi vor avea mult timp pentru a-și valorifica imunitatea pentru activități de agrement, cum ar fi balansarea prin galerii.

Dar cealaltă demografie majoră pregătită pentru accesul timpuriu la vaccin constă în vârstnici—Un grup care controlează o cantitate imensă de avere și colectează o mulțime de artă. Aceasta stabilește perspectiva unei lumi de artă IRL în care, timp de cel puțin câteva luni, singurele persoane cu carte albă la galerie-hop, călătorii și adunări în masă ca și cum ar fi 2019 vor fi oamenii de stat în vârstă.

La început, viziunile acestui val gri care se prăbușesc peisajul cultural s-ar putea să nu pară mult mai mult decât o ciudățenie amuzantă pentru o industrie care se mândrește (nu întotdeauna în mod justificat) cu celebrarea talentelor viitoare și a unui stil de viață non-stop, cu octanie ridicată cel mai potrivit pentru tineri. Îmi continui să-mi imaginez o adaptare IRL pentru lumea artei Ultimul Vegas, absurda comedie din 2013 care i-a prezentat pe Morgan Freeman, Michael Douglas și Robert De Niro ca o petrecere a burlacilor care ridică iadul geriatric în Sin City. Cine e Tolga din generația tăcută și cât de repede pot ieși din pensie?

Cu toate acestea, acest moment temporar senior ar ridica cel puțin trei întrebări semnificative cu privire la supraviețuirea pieței de artăîntrebări care vor fi mai urgente ca niciodată din cauza reapariției rapide a virusului. Cu SUA în medie peste 130.000 de noi infecții zilnic în perioada de două săptămâni care s-a încheiat vinerea trecută și chiar New York impunând noi restricții pentru a încerca să scap de o catastrofă, sunt convins că activitatea încurajatoare pe care am văzut-o în galeriile lui Gotham între Ziua Muncii și Halloween nu va mai fi prea multă vreme. (Este adevărat, dealerilor din Germania și Franța li s-a permis până acum să rămână deschiși chiar și ca o a doua rundă de blocaje guvernamentale muzee închise, dar omologii lor cu scop lucrativ din Marea Britanie nu au fost la fel de norocoși.)

Dacă pandemia răcnește atât de feroce încât mulți colecționari mai tineri nu se mai simt în siguranță vizitând galeriile în această iarnă, cumpărătorii dezgust pe scară largă pentru camere de vizionare online înseamnă că colecționarii seniori vaccinați ar lua o importanță excesivă. Soarta lor va fi afectată, dacă nu este determinată, parțial de următorul trio de necunoscute …

Un Nick Cave Soundsuit la Armory Show 2016.  Foto: Timothy A. Clary / AFP / Getty Images.

Un Nick Cave Soundsuit la Armory Show 2016. Foto: Timothy A. Clary / AFP / Getty Images.

1. Cât de aventuroși vor fi colecționarii mai în vârstă în ceea ce privește artiștii și galeriile pe care le patronează?

Există un stereotip conform căruia cumpărătorii de peste 60 de ani tind să prefere artiști consacrați, galerii de ultimă generație și opere de artă „sigure” … dar nu este întotdeauna câștigat. Unii dintre colecționarii cu cea mai lungă ședere pe care îi cunosc dublu sunt cei mai înrăiți susținători ai talentelor emergente, al dealerilor scandalosi și al achizițiilor radicale, în mare măsură pentru că înțeleg cât de decisivi sunt acești constituenți pentru stabilitatea întregului ecosistem al galeriei. Cât de mult pătrunde această atitudine în valul gri ar putea ajuta la determinarea numărului de specii mai vulnerabile ale ecosistemului care rezistă la frig.

2. Cât de mult vor fi dispuși să călătorească colecționarii mai în vârstă?

Sensul meu este că presupusele beneficii ale întoarcerii într-o lume a artei mai localizată nu s-au concretizat cu adevărat în multe locuri din vestul devastat de virus, altele decât New York-ul și, eventual, Londra. Dacă am dreptate, acest lucru oferă o primă atracție pentru colecționarii angajați să urce în avioane pentru vizionări IRL. M-aș aștepta ca galeriile grupate în alte orașe, atât permanent, cât și în noi avanposturi sezoniere precum Palm Beach, să se unească pentru a organiza excursii pentru VIP-urile vaccinate. Târgurile sunt susceptibile să coopereze și cu aceste eforturi, ca o modalitate de a oferi valoare expozanților lor, în timp ce restricțiile de sănătate publică mențin evenimentele pe gheață. Dar cât de atrăgătoare vor fi aceste șederi rămâne o întrebare deschisă.

3. Cât acces preferențial se vor bucura colecționarii mai în vârstă la lucrările solicitate?

Interogarea mea anterioară se conectează direct la aceasta. Celor mai mulți colecționari le place să vadă lucrări personal înainte de a se angaja să cumpere, iar vânzările își au originea adesea la cine de seară de deschidere și la alte angajamente sociale, care vor fi în mod unic primitoare pentru vârstnicii vaccinați în această iarnă. Este adevărat că, oricum, cumpărătorii mai în vârstă, mai bogați și mai stabiliți au de obicei un avantaj în acest domeniu. Dar distribuția țintită a vaccinurilor ar putea înclina piața și mai mult în favoarea lor la începutul anului 2021.

Vedere de instalare a proiectelor Peres la Art Basel 2019. Amabilitatea Art Basel.

Vedere de instalare a proiectelor Peres la Art Basel 2019. Amabilitatea Art Basel.

Pentru a fi clar, nu vreau să exagerez gravitatea unui val gri pentru comerțul cu artă. ultimele ediții ale târgurilor ART021 din Shanghai și West Bund Art & Design a dovedit că piața se întoarce deja la sănătatea relativă și libertatea „timpurilor anterioare” din țările asiatice care au eliminat virusul. Raționarea vaccinului pe bază de vârstă va fi temporară, iar eficacitatea produsului Pfizer crește dramatic probabilitatea ca vaccinurile concurente care folosesc tehnologii similare să funcționeze bine și să fie disponibile în curând.

Mai mult, dealerii din întreaga lume vor încerca în continuare să organizeze vizionări private pentru clienții nevaccinați, indiferent de cât de rău devine pandemia. Și dacă oamenii bogați de toate vârstele și profilurile de risc nu reușesc să jocă sistemul pentru vaccinări timpurii, voi fi mai surprins decât dacă Larry Gagosian ar anunța mâine că își va părăsi galeria pentru a se înscrie la școala de clovni.

Acestea fiind spuse, merită întotdeauna să încercăm să identificăm ineficiențele pieței. Un vaccin rar împotriva coronavirusului va crea cel puțin câteva dintre ele în diferite faze ale vieții și afacerilor în această iarnă, inclusiv aici în comerțul cu artă. Să sperăm, de dragul tuturor, că aceste ineficiențe vor rămâne scurte.

[The New York Times]

Atât pentru săptămâna asta. „Până data viitoare, amintiți-vă: vârsta nu este altceva decât un număr, până când depinde de aceasta accesul la o cură care îi salvează viața.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *