Stiri internationale

Piața cenușie: de ce banii mari îndeamnă industria artei să devină puternică despre ecologizarea (și alte informații)


În fiecare dimineață de luni, Artnet News vă aduce Piața Gri. Coloana decodifică povești importante din săptămâna precedentă – și oferă o perspectivă de neegalat asupra funcționării interioare a industriei de artă în acest proces.

Săptămâna aceasta, aruncând un filtru verde pe vechea maximă că împărtășirea este grijulie …

EARTH GANG

Săptămâna trecută, o mulțime de mișcări în afaceri și politica SUA au ridicat justiția climatică pe primul rând al conștiinței publice și al strategiei corporative. Pe piața artei, un comentariu cheie a consolidat, de asemenea, lecția mai largă conform căreia transparența a devenit unul dintre cele mai puternice și mai puțin utilizate instrumente pentru ecologizarea oricărui comerț, inclusiv a noastră. Dar chiar și cu un model clar în vigoare pentru modul în care toată lumea poate deveni tare și mândră cu privire la acțiunile climatice rapid, se pune întrebarea dacă economia artei va recunoaște urgența și oportunitatea momentului.

Să recuperăm rapid pașii pe care lumea i-a făcut mai întâi spre justiția de mediu.

Miercuri, președintele Joe Biden a semnat o serie de acțiuni executive care „ridică schimbările climatice la toate nivelurile guvernului federal”, potrivit New York Times. Directivele includ înghețarea contractelor de închiriere pentru extracția combustibililor fosili pe terenuri federale și pe apă; obligarea agențiilor guvernamentale să treacă pe deplin la vehiculele electrice; și desemnarea schimbărilor climatice ca una dintre prioritățile de top care trebuie să ghideze toate strategiile de politică externă și securitate națională implementate sub administrația sa.

O zi mai târziu, General Motors, cel mai mare producător de automobile din SUA, a anunțat că va face acest lucru produc numai vehicule cu emisii zero până în 2035. Decizia bombei cuprinde o parte a unui plan și mai amplu de a face ca fiecare aspect al celor aproape 73 de miliarde de dolari GM Corporation să fie neutru din punct de vedere al carbonului până în 2040.

Cu toate acestea, probabil, cea mai influentă mișcare a săptămânii a fost anterioară celor luate atât de Biden, cât și de GM. Marți, la un an după ce a semnalat fondul său de formare a lumii, își va reorienta strategia în jurul convingerii că „riscul climatic este un risc de investiții”, directorul executiv al Blackrock (și controversat administrator al MoMA) Larry Fink și-a folosit scrisoarea anuală către investitori dublează pe pivotul său greu pentru companiile cu un accent ESG (mediu, social și guvernare).

Noua misivă a avansat în parte strategia, îndemnând toate companiilepublic și privat deopotrivă„Să dezvăluie un plan cu privire la modul în care modelul lor de afaceri va fi compatibil cu o economie netă zero”, incluzând neutralizarea emisiilor de carbon până în 2050.

În mod crucial, Fink a aruncat umbra unor consecințe financiare cumplite asupra chemării sale la acțiune. După cum a rezumat Gillian Tett în Timpuri financiare, a precizat că Blackrock va începe acum să lucreze pentru a „raporta impactul tuturor asupra climei [its] fonduri, oferă produse personalizate cu indice verde, construiți indicatori de urmărire a riscului climatic, lansați fonduri verzi și utilizați voturile acționarilor pentru a promova schimbarea ”la companiile care rămân slabe și liniștite în ceea ce privește acțiunile de mediu. Întrucât Blackrock deține în prezent aproape 9 trilioane de dolari în active investibile, acea lovitură de avertizare către directorii executivi din întreaga lume ar trebui să pară că ar proveni dintr-o armă antiaeriană.

Rezultatul final al acestei activități cu ochi verzi este imposibil de ratat: de la Casa Albă la Wall Street și de la liniile de asamblare până la terminalele comerciale, cea mai mare economie din lume a obținut brusc religia cu privire la schimbările climatice. Și asta înseamnă că este timpul (trecut) chiar și pentru cei mai crăi membri ai industriei de artă să facă același lucru.

Activiștii din afara Muzeului Metropolitan de Artă solicită acțiuni urgente pentru a pune capăt urgenței climatice pe 24 martie 2019. Fotografie de Erik McGregor, Pacific Press / LightRocket prin Getty Images.

GREENBACKS PENTRU ACȚIUNE VERDE

Nu știu sau nu îmi pasă în mod deosebit ce este în inimile politicienilor, directorilor și jockeys-urilor de mai sus, dar toți au arătat clar că conversia lor la conștiința ecologică s-a întâmplat în mică parte la Biserica Dolarului Atotputernic. Totuși, cred că acesta este cazul rar în care lăcomia și binele pot sări mână în mână în capelă.

Analiștii din industria auto au remarcat faptul că, deși vehiculele electrice reprezintă încă aproximativ trei la sută din vânzările de vehicule noi la nivel global, ele constituie, de asemenea, sectorul de creștere cel mai propulsiv în producția de mașini. Dupa cum Times a subliniat, text al ordinului executiv al lui Biden folosește cuvântul „locuri de muncă” de 15 ori. Și în domeniul finanțelor, Blackrock a estimat că 81% din fondurile indexate ESG au înregistrat randamente mai mari în 2020 decât indicii care au ignorat sustenabilitatea.

Cu toate acestea, estimarea lui Blackrock este oarecum noroioasă datorită unei probleme familiare oricui din lumea artei. Tett de FT a transmis că, încă din 2018, rezultatele investițiilor ESG au fost „greu de văzut … deoarece sectorul (ca orice nou colț al finanțelor) era opac și fragmentat”. Scrisoarea lui Fink sugerează că există încă un spațiu suficient de îmbunătățit pe acest front.

Cu toate acestea, cu strigătul său pentru ca corporațiile să suporte toate susținute de sunetele seducătoare ale trilioanelor negre ale lui Blackrock, companiile din sectoarele economice vor începe să-și scoată rapid planurile climatice.

La fel de importantă, influența gigantică a fondului asupra nivelului corporativ și de investiții probabil îi va convinge pe directori și finanțatori să urmărească cântecul său de sirenă și asupra deciziilor pe care le iau personal. La urma urmei, dacă nu ar exista beneficii sociale și economice pentru a-ți arăta prețul la aceleași lucruri ca și alți plutocrați, fiecare penthouse de la New York la Hong Kong nu ar avea un Basquiat care țipă din zidurile sale.

Cu acest val verde care se îndreaptă deja spre țărmurile industriei de artă, ar fi înțelept ca vânzătorii de artă, companiile de servicii de artă și chiar studiourile artiștilor să arate că sunt la bord cu mișcarea. Apelul lui Fink pentru ca întreprinderile, în special cele private, să cuantifice și să-și facă public progresul către zero emisii face un început surprinzător de realizabil.

Pentru a dovedi acest lucru, trebuie doar să ne uităm la un set de chitanțe care au venit săptămâna trecută – și să ne amintim cât de brusc industria de artă a făcut un 180 de comerț electronic intern anul trecut.

Laurent Mercier.  Fotografie de Luis Cerdeira.

Laurent Mercier. Fotografie de Luis Cerdeira.

ARATĂ ȘI SPUNE

Într-un Artnet News op-ed marți, Laurent Mercier de la galeria belgiană Maruani Mercier a prezentat călătoria companiei către neutralitatea carbonului– o cale surprinzător de simplă, care a inclus și o creștere substanțială a vânzărilor. El a transmis că, în 2018, galeria și-a redus simultan amprenta de carbon cu 36% și și-a mărit cifra de afaceri cu mai mult de un sfert, parțial pentru că această conștiință ecologică revigorată a inspirat mai mulți „colecționari milenari în special” să cumpere de la Maruani Mercier.

Galeria a realizat această dublă faza în doar trei pași: în primul rând, prin reducerea emisiilor (în primul rând prin mai puține călătorii de afaceri, mai mult transport maritim și trecerea la furnizorii de energie regenerabilă); în al doilea rând, prin estimarea emisiilor rămase folosind calculatoare online gratuite de carbon (cum ar fi cele oferite de CO2logică sau Carbonfund.org); și, în cele din urmă, plătind pentru a compensa emisiile rămase printr-o cauză de justiție climatică (cum ar fi cumpărarea unor sobe de gătit eficiente pentru rezidenții țărilor cu venituri reduse sau, așa cum cofondatorul Frieze și Gallery Climate Coalition, Matthew Slotover, a acoperit într-un op-ed separat, contribuind la fondurile legale de apărare împotriva climei).

Rezumatul meu subliniază, fără îndoială, eforturile Maruani Mercier. Totuși, ghidul Mercier cimentează că, la fel ca în cazul multor alte inițiative care ar putea transforma economia artei, cel mai important factor în luarea galeriei neutre din punct de vedere al carbonului a fost voința de a o face.

În mod similar, cred o tona de greseli au fost realizate în timpul marelui boom al camerei de vizionare online din 2020, dar s-a dovedit fără umbră de îndoială că partea cu scop lucrativ a industriei poate schimbare la viteza fulgerului când simte că trebuie.

Dacă dealerii din întreaga lume ar putea, în câteva săptămâni, să-și inverseze rezistența de lungă durată la programarea consecventă a propriilor vânzări online – inclusiv mediatizând deschis prețurile și disponibilitatea a mii de lucrări pentru oricine are o adresă de e-mail și / sau o conexiune la internet – nu există niciun motiv pentru care nu ar putea cuantifica și difuza planurile lor de a atinge zero emisii într-un interval de timp similar. (Casele de licitații și companiile majore de servicii de artă ar avea probabil nevoie de mai mult timp de plumb, dar, haideți, nu secvenționăm primul genom uman aici …)

Acestea fiind spuse, „difuzare” este cuvântul cheie. Așa cum Fink imploră companiile din economia mai largă, orice afacere de artă care face acești pași conștienți de climă ar trebui să o sufleze de pe acoperișuri cu comunicate de presă, op-ediții, conținut social-media, o pagină web dedicată care prezintă emisiile și pașii luați către reduceți-le și compensați-le și multe altele.

Din punct de vedere al afacerilor, a fi îngâmfat în publicitatea unui angajament ecologic serios este la fel de risipitor ca și a nu face unul în primul rând.

Nu pot garanta că aceste mișcări vor da roade imediat. Însă evenimentele din săptămâna trecută demonstrează că chiar și cei mai înfometați actori de pe planeta noastră asediată iau decizii în dolari și cenți, cu schimbările climatice în fruntea minții lor. Indiferent dacă afacerile de artă doresc să vindece pământul, să salveze generațiile viitoare sau să câștige doar niște bani în numerar, trebuie să recunoască în ce direcție suflă turbinele eoliene – și să acționeze în consecință.

[Artnet News]

Atât pentru săptămâna asta. „Până data viitoare, amintiți-vă: spre deosebire de ceea ce v-ar spune un teoretician al culorilor, verde merge cu orice.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *