Evenimente

Photo Talks – Fotografie și implicare socială cu Vlad Lodoabă


Vlad Lodoabă a pus mâna pe aparatul foto prima dată în perioada când fotografia pe film se numea doar „fotografie”. La vârsta la care alți băieți se bucurau de imaginile explicite topless cu triburi exotice din National Geographic, el descoperea World Press Photo, fotografia de presă și imaginile explicite din războiul din Iugoslavia sau suferința cauzată de atentatele din Alger. Când era mic, după ce a visat să fie ninja când crește mare, a revenit cu picioarele pe pământ și și-a dorit să ajungă fotograf de război. 

A lucrat o perioadă în presă, ca fotograf și editor foto și încă se gândește cu melancolie la luptele de stradă pe care le-a fotografiat, la nopțile petrecute în Belgrad la declararea independenței provinciei Kosovo, la protestele fotografiate în Londra sau București din 2008 până în prezent și la pachetele de țigări sudate cu colegi de breaslă în fața penitenciarelor așteptând cadre cu persoane atunci faimoase, acum uitate, intrând sau ieșind din arest. 

Totuși, pentru că socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele de la târg, a ajuns încet-încet la fotografia de nuntă. Cu fotografia de nuntă a descoperit că indiferent de genul fotografic abordat, o fotografie bună este o fotografie bună. 

În cei peste 10 ani de fotografie de nuntă a fotografiat evenimente pe 4 continente în peste 10 țări, a fost în topurile celor mai cunoscute organizații internaționale și a jurizat concursuri interne și internaționale. Se consideră meșteșugar, nu artist fotograf și pune preț pe momente bine surprinse, pe importanța compoziției și a luminii și pe editarea simplă care potențează un cadru deja puternic la declanșare.Source link

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *