Expozitii

Pentru prima dată, familia lui Basquiat va organiza un spectacol de lucrări rare văzute de artist din colecția lor personală


De la moartea sa tragică din cauza unei supradoze la doar 27 de ani în 1988, artist de stradă Jean-Michel Basquiat a devenit o figură dragă și aproape legendară pe piața de artă, subiect de aparent nenumărat expoziții, organizat de instituții de conducere precum Muzeul Brooklyn și a Londrei Centrul Barbican, și mega-colecționar și fost magnat al editurii de arte Peter Brant.

Acum, pentru prima dată, familia lui Basquiat organizează un spectacol propriu, extras în întregime din colecția lor extinsă a operei sale, dintre care majoritatea nu a fost prezentată niciodată public.

Expoziția, care este considerată o experiență captivantă, va avea loc la reperul clădirii Starrett-Lehigh din New York, la începutul primăverii 2022.

Deși în mare parte dedicată birourilor, clădirea găzduiește Școala de Arte VizualeGaleria Chelsea, și a găzduit un spectacol Mr. Brainwash la beneficiază de o organizație caritabilă pentru cancerul de gât și gât în 2018.

Jean-Michel Basquiat, <em> Jailbirds </em> (1983).  Amabilitatea © Estate of Jean-Michel Basquiat.” width=”1024″ height=”738″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/06/Jean-Michel-Basquiat-Jailbirds-1983.-©-The-Estate-of-Jean-Michel-Basquiat-65-x-90.5-Acrylic-and-oilstick-on-canvas-SN-001-1024×833.jpg 1024w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/06/Jean-Michel-Basquiat-Jailbirds-1983.-©-The-Estate-of-Jean-Michel-Basquiat-65-x-90.5-Acrylic-and-oilstick-on-canvas-SN-001-1024×833-300×216.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/06/Jean-Michel-Basquiat-Jailbirds-1983.-©-The-Estate-of-Jean-Michel-Basquiat-65-x-90.5-Acrylic-and-oilstick-on-canvas-SN-001-1024×833-50×36.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/></p>
<p class=Jean-Michel Basquiat, Păsări închise (1983). Amabilitatea © Estate of Jean-Michel Basquiat.

Surorile lui Basquiat, Lisane Basquiat și Jeanine Heriveaux, care conduc moșia Jean-Michel Basquiat împreună cu mama lor vitregă, Nora Fitzpatrick, au venit cu ideea.

“O mare parte din ceea ce s-a împărtășit despre Jean-Michel, până acum, a provenit din perspectiva celor care l-au cunoscut sau l-au cunoscut pe Jean-Michel într-un moment specific din timp”, au declarat surorile pentru Artnet News într-un e-mail.

„Suntem constant abordați de oameni care vor să afle și să afle mai multe despre cine a fost Jean-Michel. Mulți sunt înșiși artiști în devenire care caută inspirație prin conectarea la povestea lui Jean-Michel ”, au adăugat ei. „Doar noi putem furniza contextul mai larg al rădăcinilor sale culturale și familiale și modul în care acestea au jucat în narațiunea artei sale.”

Jean-Michel Basquiat, Untitled (World Famous Vol. 1. Thesis), 1983. Foto © Estate of Jean-Michel Basquiat.

Jean-Michel Basquiat, Fără titlu (World Famous Vol. 1. Thesis), 1983. Foto © Moșia lui Jean-Michel Basquiat.

Spectacolul va cuprinde 200 de „tablouri, desene, prezentări multimedia, efemere și artefacte„ nemaivăzute și rareori văzute ”, potrivit unui afirmație. Familia și proprietatea au adus ISG Productions și Superblue pentru a produce spectacolul, cu Spotify și Phillips ca sponsori.

Detalii despre aspectele experiențiale ale expoziției, precum și lucrări specifice de vizualizare și informații de biletare, rămân în curs de publicare, dar surorile sunt încrezătoare că spectacolul va rezona cu publicul.

„Sperăm că vor lua inspirație [and] o apreciere mai profundă pentru umanitatea, călătoria și tot ceea ce a adus lui Jean-Michel culturii și artei pop ”, au spus Lisane Basquiat și Heriveaux.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *