International

PE SCURT


Căderea fulgerătoare a lui Marilyn Manson

Nici una dintre controversele care i-au însoțit cariera nu l-a doborât pe Marilyn Manson. Dar o simplă postare pe Instagram pare să fi sunat sfârșitul pentru celebrul muzician. Pe 1 februarie, actrița Evan Rachel Wood l-a acuzat pe Manson (cu care a avut o relație de câțiva ani și a fost logodită în 2010) de abuz, viol și manipulare psihologică. Ea a fost susținută de alte patru femei, presupuse foste amante ale lui Manson. Acesta, evident, s-a apărat, declarând că acuzele la adresa sa sunt „manipulări oribile ale realității“. În favoarea lui au vorbit Sharon Osbourne, cu care Manson co­labo­rează profesional, și Dita von Teese, fosta lui soție. Dar, în actualul climat, Manson a fost condamnat și executat imediat, fără proces.

La numai câteva ore de la publicarea postării lui Wood, casa de discuri Loma Vista Recordings a „încetat imediat promovarea“ noului album al lui Manson, We Are Chaos. Apoi cântărețul a fost părăsit și de agenții care îl reprezentau, iar în cele din urmă cariera de actor i-a fost și ea afectată: canalul de streaming Shudder a anunțat că a anulat un episod din seria Creepshow, în care juca Manson, iar realizatorii sezonului 3 din American Gods au șters rolul lui Marilyn Manson din serial.

 

Un film prea malefic

Actrița Michelle Pfeiffer, care trebuia să joace inițial rolul lui Clarice Sterling în Tăcerea mieilor (rol care i-a adus lui Jodie Foster al doilea premiu Oscar în 1992), a explicat recent de ce a refuzat să apară în filmul lui Jonathan Demme. „Am avut rețineri încă de la început. Este prea mult rău în acel film. Ce regret cel mai mult este oportunitatea de a lucra cu Jonathan Demme. Dar faptul că răul câștigă la finalul filmului m-a deranjat. Nu am vrut să fiu asociată cu un astfel de mesaj“, spune actrița într-un interviu în „The New Yorker“.

 

O Clarice ratată

Clarice, serialul care continuă acțiunea din Tăcerea mieilor (fără măcar a pronunța numele lui Hannibal Lecter, din rațiuni ce țin de drepturile de autor), se anunță a fi un eșec înainte încă de difuzarea primului episod, pe 11 februarie. Primele trei episoade, văzute de criticii americani, au generat cronici nefavorabile din partea acestora: „Un serial fără un creier care să merite să fie consumat“, scrie „Entertainment Weekly“; „Clarice nu e doar o continuare proastă, ci un film de sine stătător prost“, este de părere „CBR“; „Încă o dovadă banală a nebuniei francizelor din divertismentul contemporan“, scrie „Boston Globe“. Clarice este creat de scenaristul și show-runner-ul Alex Kurtzman, cel care, după ce a reformulat complet universul Star Trek în serialele Discovery și Picard, a reușit să afecteze serios valoarea brandului Star Trek.

 

Tavernă virtuală pentru Nightwish

Celebra formație finlandeză a amânat pentru mai cele două concerte, sub titlul An Evening With Nightwish In A Virtual World, un live ce se va desfășura într-o taver­nă numită The Islanders Arms, construită într-o lume virtuală. Cu ocazia concertului va fi dezvăluit și numele noului basist al forma­ției care îl va înlocui pe veteranul Marco Hietala, retras recent din activitate.

 

Cel mai scump Botticelli

După ce tabloul Portret de tânăr cu medalion a fost vândut la licitație la New York pentru suma de 76,9 milioane de euro, Sandro Boticelli a devenit cel mai scump pictor renascentist după da Vinci. Tabloul acestuia din urmă, Salvator Mundi, s-a vândut la o licitație la casa Christie’s în 2017 pentru suma de 370,9 milioane de euro.

 

007 și demodarea produselor

După nenumăratele amânări a premierei ultimului film James Bond, No Time to Die (care ar fi trebuit lansat în 2019), realizatorii se confruntă cu o nouă problemă care ar putea impune noi filmări. De ani buni, producătorii seriei Bond finanțează filmele în mare parte din plasare de produse din partea unor sponsori de lux (precum Nokia, Omega, Adidas etc.) Însă, din cauza amânării premierei, acești finanțatori se tem că, în momentul în care filmul va ajunge pe marile ecrane, toate produsele prezentate vor fi deja depășite sau, mai rău, chiar retrase din magazine.

 

Cronica neagră

– Hal Holbrook (95 de ani), actor american cunoscut pentru rolurile lui Mark Twain și al preșe­dintelui Lincoln, dar și cel al lui „Deep Throat“ din Toți oamenii președintelui (1976). A fost recompensat cu un Oscar pentru rolul din Into the Wild (2007) de Sean Penn.

– Hilton Valentine (77 de ani), chitarist și fondator al formației The Animals. Interpretarea lui, alături de trupă, a piesei The House of the Rising Sun, a influențat generații de chitariști rock.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *