International

PE SCURT


Ultima aventură

Un al cincilea film din seria Indiana Jones va fi lansat pe marile ecrane în 2022, an în care interpretul rolului principal, Harrison Ford, va împlini 80 de ani. Filmul, de astă dată, nu va mai fi regizat de Steven Spielberg, ci de James Mangold (Cop Land, Wolverine) și va fi ultimul din serie, producătorii asigurând fanii că nici un alt actor nu va fi distribuit în rolul lui Indiana Jones. Steven Spielberg rămâne atașat proiectului în postura de producător. „Întotdeauna am fost de părere că există ocazia de a face încă un film, dar n-am vrut să-l fac fără Steven și fără un scenariu foarte bun. Din fericire, Steven lucrează acum la un scenariu și totul va decurge cum trebuie“, spune Ford.

 

Răpus de Covid

Reputatul cineast sud-coreean Kim Ki-duk a decedat la vârsta de 59 de ani ca urmare a compli-cațiilor­ medicale survenite pe fondul îmbolnăvirii cu COVID-19. Cineast autodidact, Kim Ki-duk lasă în urma sa o operă „stranie, inegală și tulburătoare“, după cum apreciază „Le Figaro“, printre care se remarcă filme precum Arirang, Samaritan Girl sau Pietà, acesta din urmă recompensat cu un Leu de Aur la a 69-a ediție a Festivalului de film de la Veneția.

 

Dispariția primului Boba Fett

Interpret al popularului personaj Boba Fett, vânătorul de recompense din prima trilogie Războiul stelelor, actorul britanic Jeremy Bulloch a încetat din viață la Londra, la vârsta de 75 de ani. Bulloch a jucat în multe producții TV în anii ’70 și ’80 și a avut roluri secundare în trei filme din seria James Bond. Rolul lui Boba Fett însă l-a transformat într-o vedetă mondială pentru nenumărații fani ai seriei create de George Lucas.

 

Trei pentru cultura franceză

O nouă adaptare a celebrului roman Cei trei mușchetari de Alexandre Dumas va fi realizată în Franța de către producătorul Dimitri Rassam, pentru a face concurență marilor francize americane. Romanul lui Dumas va fi transformat în două filme, D’Artagnan și Milady, regizate de Martin Bourboulon și care sunt așteptate în săli începând din 2023. Producătorul susține că are în vedere și realizarea altor filme și a unor producții derivate care să exploreze universul celor trei mușchetari.

 

Avertismentul lui David Mamet

David Mamet, scenarist de Oscar și dramaturg recompensat cu un premiul Pulitzer, atrage atenția americanilor că sunt pe punctul de a renunța la drepturile lor constituționale acceptând or­bește restricțiile sanitare impuse de autorități. „Ceea ce vedem acum este o populație care a luat-o razna. Lucrez acum la o carte numită Jurnal din anul molimei în care încerc să înțeleg felul în care întregul Occident se sinucide. Iar noi ne sinucidem acum uitând de constituția noastră. Practic, noi, oamenii, avem capacitatea de a fi oi. Dacă nu mai credem în Dumnezeu și nu mai credem în propria țară, ajungem să credem în orice tâmpenie ni se spune. Și până ne venim în fire va fi prea târziu“, spune Mamet.

 

De la metal la scris

David Ellefson, cunoscutul basist al formației Megadeth, debutează ca autor de ficțiune cu The Sledge Chronicles: Rock Star Hitman, un thriller al cărui erou principal este un muzician rock ce trebuie să își plătească succesul devenind ucigaș pentru o organizație clandestină. „Întotdeauna mi-am dorit să scriu“, recunoaște Ellefson care a realizat cartea în colaborare cu muzicianul și realizatorul Drew Fortier. De asemenea, Ellefson și Fortier vor lansa anul viitor și un film horror independent numit Dwellers.

 

Un dezastru financiar

Încasările la box-office în America de Nord în 2020 au înregistrat o scădere cu 80% pe fondul pandemiei de virus chinezesc, cel mai slab an din măcar ultimele patru decenii. Este un dezastru financiar mai ales pentru cinematografe, dintre care multe s-ar putea să nu își revină în urma carantinei. Unii comentatori însă cred că marile studiouri nu sunt foarte supărate din acest motiv, fiindcă, în primul rând, noua piață care le interesează cu adevărat este cea de streaming. Iar în al doilea rând, ele vor putea înființa, începând din acest an, propriile lanțuri de cinematografe, odată cu expirarea unei legi vechi de decenii care interzicea explicit acest lucru.

 

Un pub virtual pentru Nightwish

Celebra formație finlandeză va porni viitorul turneu din 2021 cu două concerte în streaming dintr-o crâșmă virtuală. Numit The Islanders Arms, localul virtual permite spectatorilor să participe la concert și de a fi, spune formația, „cufundați în lumi 3D imaginare“. În plus, aceștia vor putea să își aleagă avataruri digitale. Cele două concerte sub titulatura An Evening With Nightwish In A Virtual World vor avea loc pe 12 și pe 13 martie.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *