International

PE SCURT


Fără streaming pentru Almodóvar

„În ciuda a numeroase oferte“, cineastul spaniol Pedro Almodóvar nici nu vrea să audă ca viitorul lui film, Madres paralelas, cu Penélope Cruz în rolul principal, să fie difuzat în streaming, ci insistă că va fi lansat numai pe marele ecran. „Noi, cei care iubim filmul la cinema, trăim vremuri neliniș­titoare, căci cinematografele sunt tot mai amenințate cu dispariția. Cred că va trebui să ne luptăm pentru a lansa filmul la cinema“, spune Augustin Almodóvar, fratele și producătorul celebrului regizor.

 

Noul Bauhaus pentru viitor

Comisia europeană a dat undă verde conceperii unui „nou Bauhaus european“ prin lansarea unui site (menit să adune con­tribuții din partea artiștilor, arhitecților, inginerilor, savanților și a antreprenorilor) și a unui premiu. Noul Bauhaus (numit după vechea școală de artă germană din secolul XX) este o „disciplină creativă interdisciplinară care are menirea să creeze un spațiu în care să se intersecteze arta, cultura, incluziunea socială, știința și tehnologia care să definească viitoare moduri de viață“, ancorată fiind în celebrul Green Deal. „Un efort colectiv de a imagina și construi un viitor sustenabil, incluziv și frumos pentru mințile și sufletele noastre“, spun promotorii proiectului.

 

Un Napoleon de geniu

Netflix a devenit un mecenat al cinematecii franceze, anunțând că va contribui la restaurarea unui film foarte important din istoria celei de a 7-a arte – Napoleon, de Abel Gance. Filmul e epopee care prezintă primii ani ai carierei lui Napoleon și a fost realizat în 1927 de către Gance. Rămâne în istorie prin numeroasele tehnici de filmare și montaj folosite de regizor, ce au influențat generații de cineaști.

 

Cronica neagră

♦ Una dintre cele mai influente personalități din istoria muzicii pop, producătorul american Phil Spector, celebru mai ales pentru colaborarea cu formația The Beatles (dar și cu Leonard Cohen și The Ramones), a murit la vârsta de 81 de ani. Spector se afla în penitenciar după ce a fost condamnat pentru uciderea actriței Lana Clarkson în 2003.

♦ Jean Graton, unul dintre autorii emblematici ai benzii desenate franco-belgiene, a încetat din viață la vârsta de 97 de ani. Graton a creat seria Michel Vaillant care, cu 70 de albume, a fost nu numai preferată de marele public, dar a și inspirat vocația a numeroși piloți de curse (cum este, de exemplu, Alain Prost). De asemenea, Michel Vaillant a stat la baza a două seriale TV și a unui film.

♦ Jean-Pierre Bacri, reputat actor, scenarist și dramaturg francez, a încetat din viață la vârsta de 69 de ani. De-a lungul unei cariere impresionante, Bacri a fost recompensat de două ori cu premiul Molière și de cinci ori cu premiul César, atât ca actor, cât și ca scenarist.

♦ Nathalie Delon, actriță și regizoare franceză de origine spaniolă, fostă soție a actorului Alain Delon, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *